Koleksi TudungPeople ON SALE !

Koleksi TudungPeople ON SALE !

Thumbnail in , , ,

bismilahh

 

UPDATE Aug-2016: Now you can shop muslimah directly on our web store. View available ‘fesyen muslimah’ collection now — or, take me to the pink shawl.

 

Lama gila aku tak tulis apa apa post ek ? Somehow “mojo” aku hilang la. Aku focus kat benda lain, patu benda kena taip taip ni aku hold kejap. Anyway hari ni aku nak cakap pasal jenis jenis tudung/hijab/shawl yang ada kat market sekarang ni. Nak nak pulak 2 minggu lagik nak raya. So makin macam macam pesen yang keluar.

Sebagai contoh shawl dari TudungPeople ni ; untuk koleksi Luna Printed Shawl. Tudung ni special…Aku yang tengok ni pun mcm teruja nak beli. Sebabnya ada 3 :-

(1) Tudung ni mother friendly

– aku tak berapa pasti la apa yang mother friendly nye…mungkin sebab tudung ni dalam category instant shawl , so dia jenis sarung jek dah lawa. tak payah nak pakai jarum bebanyak macam tengah akupuntur   🙂

(2) Tudung ni boleh masuk terus dalam washing machine

– haa yang ni aku suka. senang bai. tak payah kau nak asing asing mana satu basuh tangan , mana satu masuk mesin..semua terus main masuk mesin jek. Kan jimat masa macam tu..Kudos pada yang mencipta.

(3) Tudung ni tak payah gosok

– bab yang ni memang win !!! senang nak pergi mana2..bawak travel pun senang. Tak payah mu nak usung seterika ke mana mana semata mata nak gosok tudung. Kalau kat umah , tudung ni bole kau terus capai dari ampaian pastu terus pakai. WIN gila !

So disebabkan reason reason ni la aku rasa shawl TudungPeople ni memang sesuai untuk mak2 kat luar sana. Kalau korang minat korang bole klik kat bawah ni..Kalau tak minat bole ke sini terus untuk tengok mende lain yang korang minat.posts tudung people 1buy-now-blue

posts tudung people 2Apa apa pun aku belanja satu hadis. (aku amik kat sini)

Hadith :
Rasulullah s.a.w telah bersabda yang maksudnya:”Satu dinar yang engkau belanjakan pada jalan Allah, satu dinar yang engkau gunakan untuk memerdekakan hamba, satu dinar yang engkau sedekahkan kepada fakir miskin, satu dinar yang engkau nafkahkan untuk keluargamu, yang paling besar pahala ganjarannya ialah yang kamu nafkahkan kepada keluargamu”

(Hadith Riwayat Muslim)

 

Ha apa lagik , kalau korang beli tudung tu , beli la jugak selai untuk mak hang, mak mertua hang , ipar duai bagai…baru berkat ….

Salamzz

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − four =

Shopping cart

0

No products in the cart.

Hit Enter to search or Esc key to close