Posted on

INNER TUDUNG

zalora Anak-Tudung-Inner-Magic-872362-1 FP

bismilahh

 

UPDATE Aug-2016: Now you can shop muslimah directly on our web store. View available ‘fesyen muslimah’ collection now — or, take me to the pink shawl.

aliex inner tudung 2

buy now long

aliex inner tudung

buy now long

 

Lama gak tak menulis ni, ada la dekat 2 minggu kot. Nak cakap sibuk , semua orang sibuk kan…tapi entah apa yang aku sibuk kan pun aku tak tau. Well adik aku kawin la mggu lepas. Patu at the same time , anak anak aku sakit..so aku macam takde masa nak mengadap laptop aku ni.

Anyway hari ni aku bukan nak cakap pasal sape yang paling sibuk dalam dunia , tapi aku nak citer pasal Inner Tudung atau pun orang melayu cakap Anak Tudung. Inner Tudung ni ada macam macam , ada yang nipis , ada yang tebal , ada yang bersilang kat depan , ada yang tutup leher penuh ,ada yang tutup sikit ..Pendek kata memang macam macam jenis ahh..Tapi dalam bebanyak tu mana satu yang korang nak pakai…Well pada pendapat aku , pakai ikut mana yang sesuai ngan tudung korang dan ikut keselesaan. Sebab kadang kadang tudung kita ada yang jenis kain tebal , patu  korang pakai lak Inner Tudung nipis yang jenis lycra tu , memang tak masuk beb . Nak nak kalau tudung ko jenis tudung syriatudung kain cotton , tapi Inner Tudung lycra…Tak jive ahh macam tu…

Well aku ni tak lah pandai mana pun pasal fesyen fesyen muslimah ni , tapi kalau berdasarkan logic , mana Inner Tudung yang nampak lawa kat tudung korang tu , korang pakai la…color masyuk , stail masyuk..then you are good to go…

Lagipun Inner Tudung ni harga dia murah jek…Jadik aku suggest korang beli la banyak banyak anak tudung tu..macam macam color. Nanti senang. Especially macam aku ni yang selalu jek misplaced Inner Tudung aku tu..So satu hari , aku beli banyak terus…Hilang ?? No hal…Dalam gobok ada lagik…

Ok la..panjang la aku membebel..jom layan kisah nabi SAW kat bawah ni (aku amik kat sini)..patu korang layan lak jenis jenis Inner Tudung kat atas nun….

wasalam…

Rasulullah SAW berkata: Halaaku nisaai ummatii filahmaraini adzdszahabu watstsayaaburriqaaqi. Terdapat dua penyebab yang menghancurkan umat saya, yang pertama adalah emas (perhiasan-perhiasan) dan yang ke dua adalah pakaian-pakaian tipis dan menampakkan tubuh. (Arsyaadu al-Quluub, Jilid 1).

SHOPPING TIPS :

Andaikata bila korang dah scroll sampai bawah ni dan dalam hati korang berkata , “aiik tu je ke tudung2 nye? ” ; jgn tutup dulu browser website aku ni..nak koleksi lagik byk , cuba korang klik

SINI , SINI ataupun SINI.

Pastu bila dah masuk  online shop yang jual tudung tu , korang search je la dari situ apa kebenda sebenarnya yang korang nak..ada lebih 50,000 collection kot..so HAPPY HUNTING !

 

 

Posted on

TUDUNG BAWAL

bismilahh

 

Ek ellehh tudung bawal jek..ha ye Senah , tudung bawal jek..ko jangan pandang sebelah mata orang yang pakai tudung bawal ni..silap2 diaorang pakai lagik semenggah dari ko hokeyy..

Biasanya orang yang pakai tudung bawal ni adalah pemakai tegar yang aku rasa sejak dari mula pakai tudung , diarog dah start ngan tudung bawal..jadik tak heran la kalau tu yang mereka rasa selesa nak pakai walaupun umur dah lanjut…lagi pun ok jek aku tengok orang pakai tudung bawal ni…classic per…Yang best nye , ada pemakai-pemakai tegar ni , aku tengok style diaorg still maintain old skool – pin depan patu ada ring untuk ikat bagian tudung depan dada tu…memang old skool to the max !  Aku memang tabik ngan diaorg…walaupun badai tudung apa sekali pun yang datang  , tudung bawal totap di hati.

Tapi pada aku la , apa yang bestnye tudung bawal ni ialah harga dia biasanya sangat murah..ko tengok eh. Simple example la kau tengok berapa harga Tudung Fareeda atau pun Tudung Ariani atau pun any tudung yang tengah hangat kat pasaran sekarang ni patu kau banding kan dengan harga tudung bawal….jauh betul beza nya kan….Aku bukan la anti tudung tudung mahal tu, tapi aku rasa as long as matlamat pemakaian menutup aurat tercapai, then setel la…memang la patu akan ada pulak yang akan mempertikaikan yang beli kasut memahal letak kat kaki takpe pulak…tapi beli tudung mahal tak nak la pulerkk….well kalau dah kes macam ni , aku rasa pokok pangkal nye kena tengok niat orang tu. Then lepas tu jenis tudung apa yang dia nak sarung kat kepala dia , suka hati dia la kan…yang penting kita jangan kutuk la apa pun jenis tudung orang lain nak pakai kan…senang cakap mcm ni la , kita tengok dulu seluar kita dah zip ke belom sebelum kita sibuk tengok zip sluar orang lain…

Ok hijabers…belanja satu hadith utk anda semua.

It was narrated that Abu Hurairah (RA) said: Rasool-Allah (PBUH) said: “There are two types of the people of Hell whom I have not seen: People having whips, like the tails of cows, with which they strike the people; and women who are clothed yet naked (i.e. scantily dressed); with their heads like the humps of camels leaning to one side. They will not enter Paradise nor smell its (Jannah’s) fragrance, and its fragrance may be detected from such & such distance.”   (cilok kat SINI)

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

 

SHOPPING TIPS :

Andaikata bila korang dah scroll sampai bawah ni dan dalam hati korang berkata , “aiik tu je ke tudung2 nye? ” ; jgn tutup dulu browser website aku ni..nak koleksi lagik byk , cuba korang klik

SINI , SINI ataupun SINI.

Pastu bila dah masuk  online shop yang jual tudung tu , korang search je la dari situ apa kebenda sebenarnya yang korang nak..ada lebih 50,000 collection kot..so HAPPY HUNTING !

 

Posted on

TUDUNG LABUH : EDISI UMRAH & HAJI

bismilahh

 

SIZE XL

Tudung Labuh 1   Tudung Labuh 2a   Tudung Labuh 3a

 

Tudung Labuh 4aTudung Labuh 6aTudung Labuh 5a

 

 

Tudung Labuh #10Tudung Labuh #7Tudung Labuh #9

 

 

 

SIZE XXL 

    imageedit_73_4300757106Tudung Labuh #1Tudung Labuh #2

 

Tudung Labuh #3Tudung Labuh #4Tudung Labuh #5

 

TL last #2imageedit_44_9136147506imageedit_46_8310938142

 

TL last #1

 

SIZE XXXL

  image edit #1imageedit_84_2121608134imageedit_81_9929331455

 

imageedit_77_8736110068imageedit_79_4052140630imageedit_75_3868115652

 

imageedit_71_7531812768imageedit_69_4823859598

Tudung Umrah

Post kali ni Tudung Terkini For You nak cover sikit pasal Tudung untuk Umrah atau Haji. Kalau dulu susah betul nak carik tudung yang sesuai untuk ke tempat suci ni , end up ramai yang pakai telekung bahagian atas tu je..betul tak ?? Tapi tu dedulu la, sekarang semua dah lawa…Tak caya tengok collection Tudung Labuh Edisi Umrah dan Haji kat bawah ni…memang vavavoomm….di kumpul khas oleh Tudung Terkini For You…Untuk sape? Untuk anda la…

Saiz Tudung

Tudungnya ada 3 size , XL , XXL dan XXXL..terpulang kepada si pemakai berapa besar dan berapa panjang tudung yang korang nak sarung…Kalau terasa yang panjang tu panas korang amik la size yang kecik sikit. Tapi kalau dah namanya kat Mekah kan , ko redha je la panas ke sejuk…Ke sana tujuannya bukan nak melawo pun kan..

Tak Perlu Gosok

Tudung ni memang super comfortable dan senang nak pakai..Tak payah gosok yo !! Senang der tu …Kat sana nanti mana ada masa nak gosok baju tudung bagai..Baik ko gunakan masa tu untuk duk kat mesjid mengaji ke solat ke , pendek kata penuhkan masa dengan beribadah la…So the last thing you want to do is kena gosok tudung baju bagai…kalau pakai tudung ni , tak payah der…ko amik sarung jek…save time !

Oh ! Satu lagik kalau dah sampai Tanah Suci tu jangan lupa pulak beli minyak wangi untuk si suami..Mesti suami ko suka Kiah.. Macam hadith kat bawah ni, cuba baca dan pahami…

Dipetik dari http://www.infoalharam.com/

Dan Nabi Muhammad Shalallahu ‘alaihi wa sallam sangat mencintai minyak wangi, seperti dijelaskan dalam sebuah hadits yang dikeluarkan oleh Imam Nasa’i dari Anas radhiyallahu ‘anhu, bahwa Nabi Muhammad Shalallahu ‘alaihi wa sallam bersabda:

“Dijadikan kecintaan pada diriku dari perkara dunia, wanita dan minyak wangi”. HR an-Nasa’i. Dan beliau tidak pernah menolak bila diberi minyak wangi.

Enjoy the collection you’all brought to you by Tudung Terkini For You ….Untuk sape lagi kan???

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You