Posted on

FESYEN TUDUNG TERKINI

bismilahh

Well well well , ada apa dengan Tudung Terkini For You ni? Cinta ? Ranggak ? Mesti la tak kan..Mesti la ada tudung , ngek ! Untuk post yang ni aku just nak kasik synopsis pasal web page ni. Tujuan aku wujud kan page ni sebab aku nak letak all the best and coolest and once in a while the simplest tudung dan jugak fesyen atau muslim wear yang ada kat luar tu. Dan yang bestnye aku letak kan kat dalam satu blog..bukan saje senang untuk orang lain nak carik tapi senang untuk aku sendiri nak carik.

Sesuai dengan nama Tudung Terkini, maka nya aku dah search kan untuk korang semua fesyen fesyen yang terbaru dan terbaek. Korang tak payah la susah susah klik kedai tu , klik kedai ni pastu lupa pulak mana satu tab untuk tudung yang korang berkenan tadi. Semua yang aku letak kat sini ada lah yang latest.

Contohnya untuk koleksi Shawl . Macam macam aku letak dalam blog Tudung Terkini For You ni. Ada Shawl biasa (normal shawl) , Shawl corak corak (printed shawl) , Shawl Labuh (Long Shawl) dan akan datang aku akan letak segala macam shawl lagik yang aku jumpa.

Untuk tudung biasa pulak , so far cuma ada Tudung Labuh : Edisi Umrah & Haji. Orang orang nak ke Mekah kena cek it out ni , sebab dulu aku susah betul nak carik tudung ustazah ni online. Tapi skrg tidak lagik ! Tudung Terkini For You kan ada….

Flower Delivery - FlowerAdvisor

Ok satu lagik , kat dalam blog aku ni walaupun namanya Tudung Terkini  For You tapi aku tetap letak fesyen fesyen yang berkaitan ..maksudnya bukan tudung je la…aku ada letak jugak koleksi Abaya. Abaya ni bukan sembarangan abaya ye , ia didatangkan dari London , UK giteww..jadik korang bole la tengok contoh orang Islam negara lain dress up jugak. Then ada jugak T Shirt Muslimah yang sesuai dengan status pakaian muslimah labuh ye kak…Pastu ada jugak baju muslimah untuk anak anak kita…Dengan lain kata memang berbaloi la korang browse web page aku ni…

Kalau ada cadangan nak kasik utk aku improve kan blog ni atau ada komen nak hentam aku , bole la korang letak kat bagian komen nun …Nanti aku baca…

So apa lagik ..layan la koleksi vavavoommm yang aku dah letak ni. Korang klik link link yang aku dah highlight kat atas tu..yang bawah ni sikit jek..ada byk lagik koleksi untuk korang tengok kat sini..Apa2 pun Two Thumbs Up dari aku sendiri !!

 

             INSTANT SHAWL

collage instant shawl

Collage shawl 2

 

 

FESYEN MUSLIMAH / ABAYA

collage zalora FB

abaya collage

Abaya Collage 2

buy-now-blue

 

 

PLAIN SHAWL

Normal shawl 1

buy-now-blue

 

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

Posted on

ABAYA COLLECTION

bismilahh

 

Gaya international

Hari ni untuk Tudung Terkini For You kita go international sikit. Asyik baju negara sendiri jek , cuba tengok baju orang Islam kat negara luar pakai pulak…ko ingat ko je yang bergaya ke Senah…diaorg lagik vavavoomm okk.

Fokus Abaya

Koleksi kali ni aku focus kat Abaya dulu. Abaya Collection yang ni di datangkan daripada UK . London okk!! Curlas Senah ko pakai Abaya dari London…Dalam Abaya Collection ni ada macam macam jenis yang ko bole pilih. Ada yang plain , ada yang floral , ada yang jenis kain Chiffon atau kain Cotton atau pun yang diperbuat dari kain Denim. Ada satu tu siap ada poket kat depan untuk letak Ipad!! Ha cuba korang carik yang mana satu…RARE ok !!! Memang kena la dengan konsep Tudung Terkini For You ni!!

Koleksi Abaya

Fesyen dalam Abaya Collection ni sesuai kalau korang nak guna bila kluar jalan jalan ke , pegi keje ke , jalan jalan kat taman ke atau pun kalau kena gayanya korang bole bawak pegi majlis dinner. Bila orang tanya “Eh Senah cantik baju you…beli kat mana?” ..Ha dah dpt soklan mcm tu ,tak segan ko nak jawab Senah ..”Ni Abaya London !!” Tapi ko jangan la sampai riak Senah.. tak baik pulak mcm tu..sesambil korang belek2 Abaya tu , ko tolong la promote kan page aku jugak, Tudung Terkini For You…Ko jangan lupa eh..Sebab banyak collection kat page aku ni yang cantik cantik , betul tak ? …Macam aku selalu ckp la kat posts aku yang lain lain, semua collection kat page ni aku pilih khas untuk korang. Termasuk la Abaya Collection ni..Aku amik semua yang aku rasa bila orang pakai akan nampak cantik..bukan bila aku pakai tau , tapi bila orang lain pakai..that’s why aku tak pilih koleksi yang cikai cikai sebab nanti nampak serabut. Dan yang penting aku nak imej Islam ni nampak lawo. Jangan busuk.

Firman Allah SWT maksudnya : “Hai nabi-nabi katakanlah kepada isteri-isterimu, anak perempuanmu dan isteri-isteri orang mukmin, hendaklah mereka memakai baju jilbab (baju labuh dan longgar) yang demikian itu supaya mereka mudah dikenali . Lantaran itu mereka tidak diganggu. Allah maha pengampun lagi maha penyayang.” (Surah al-Ahzab ayat 59)

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

Posted on

BUSANA MUSLIM ANAK

bismilahh

 

busana muslim kanak #1        busana muslim kanak #2     busana muslim kanak #3[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

busana muslim kanak #4        busana muslim kanak #5    busana muslim kanak #6[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

busana muslim anak #7         busana muslim anak #8      busana muslim anak #9[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

busana muslim anak #10          busana muslim anak #11     busana muslim anak #12[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

busana muslim anak #13          busana muslim anak #14      busana muslim anak #15[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

busana muslim anak #16             busana muslim anak #17     busana muslim anak #18[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

busana muslim anak #19        busana muslim anak #20    tudung_kanak-kanak_#5[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

tudung_kanak-kanak_#4       tudung_kanak-kanak_#3tudung_kanak-kanak_#2[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

tudung_kanak-kanak_#1[one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

Asyik baju kak ton jek…hari ni dalam Tudung Terkini For You kita tengok koleksi baju untuk anak kak ton pulak ye. Bebudak zaman sekarang ni dah bagus. Kalau dulu ada lah menjadik pemandangan biasa budak budak pakai skirt ataupun sluar pendek tapi sekarang ni diaorg dah mintak nak pakai tudung lilit bagai…ada sesetengah orang tua yang rimas kalau anak diaorg nak bergaya macam orang tua gitu , tapi ada gak mak bapak yang sporting dan turut kan je la apa kehendak anak diaorg tu…in a way bagus la jugak kan ..macam orang ckp , melentur buluh biar la dari rebung nya..tak giteww kak ton ???Ye la budak budak zaman sekarang ni pun makin lama makin susah nak jaga. Pengaruh macam macam , ada smart phone, ada Ipad, ada Samsung , ada youtube..Susah bai nak jaga ! Jadik ada bagusnye jugak kita dedah kan diaorang dengan busana muslim anak anak ni dari kecik.

Tudung Terkini For You memang prihatin la pasal kanak kanak ni sebab banyak sangat case melibatkan kanak kanak sekarang ni kan..Jadik aku rasa one of the way yang kita bole ajar anak anak kita ialah dengan cara mereka berpakaian. Hopefully bila diaorg dah besar nanti terbawa bawak la cara berpakaian muslimah ni kat diaorg , In Sha Allah.

So kat bawah ni Tudung Terkini For You ada collection busana muslim anak anak dan tudung kanak-kanak yang aku rasa tak la semak sangat kalau nak kasik anak-anak kita pakai. Cuba korang tengok dan klik. Harga pun bole tahan ok jugak…Tak mahal mana pun kalau nak banding dgn baju baju branded kat mall luar tu.

Dari pemerhatian dan kajian aku , baju baju gini orang Indonesia yang suka kasik anak anak diaorg pakai. So orang Malaysia pun sekarang dah mula start nak dedahkan anak anak diaorg dengan cara berpakaian ala ala busana muslim anak ni. Good job untuk para ibu bapa yang sedar akan kepentingan tata susila pakaian untuk anak ni. Dan kalau ada pembaca aku yang dari Indonesia , kalau korang suka kat collection kat bawah nun , bole jek nak beli…aku rasa kedai2 tu semua bole jek nak hantar….Selamat membrowse 🙂

Anyway ni ada satu hadis aku terjumpa pasal anak anak ni :-

Abu Hurairah radliallahu ‘anhu yang menceritakan bahwa Nabi Shallallahu’alaihiwasallam bersabda: “Tidak ada seorang anak pun yang terlahir kecuali dia dilahirkan dalam keadaan fithrah. Maka kemudian kedua orang tuanyalah yang akan menjadikan anak itu menjadi Yahudi, Nashrani atau Majusi sebagaimana binatang ternak yang melahirkan binatang ternak dengan sempurna. Apakah kalian melihat ada cacat padanya?” (dipetik dari sini )

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

Posted on

T SHIRT MUSLIMAH

bismilahh

 

 

t shirt muslimah_#1          t shirt muslimah_#2          t shirt muslimah_#3[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_#4          t shirt muslimah_#5         t shirt muslimah_#6[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_#7                t shirt muslimah_#8     t shirt Muslimah_#9[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt Muslimah_#10          t shirt Muslimah_#11       t shirt muslimah_#12[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_#13       t shirt muslimah_#14         t shirt muslimah_#15[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_Hilyah #1        t shirt muslimah_Hilyah #2     t shirt muslimah_Hilyah #3[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_Hilyah #4      t shirt muslimah_Hilyah #5        t shirt muslimah_Hilyah #6[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_Hilyah #7      t shirt muslimah_Hilyah #8          t shirt muslimah_Hilyah #9[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_Hilyah #10      t shirt muslimah_Hilyah #11      t shirt muslimah_Hilyah #12[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_Hilyah #13       t shirt muslimah_Hilyah #14      bajumuslimah_Hilyah #15[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_Hilyah #16[one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

Kadang kadang kita jadik buntu, baju apaaa la nak pakai hari ni. Kalau dulu baju singkat sikit sikit masih bole on lagik , tapi bila dah kahwin , kena la dgr cakap suami ye tak…kena pakai baju labuh labuh sikit . Tapi kalau nak kena pakai jubah atau abaya sokmo , gila panasss ye dak…ko ingat kita kat mana ? finland ?? nak pakai baju tetebal tiap hari…Ha pasal pilihan kita selalunya limited la , post kali ni aku buat kan koleksi khas untuk T Shirt Muslimah ni. Macam macam ada kat  Tudung Terkini For You ni..nama je Tudung Terkini For You , tapi bukan tudung je yang aku kumpul kan untuk korang . Ada T Shirt , ada Abaya, ada baju budak budak , ada dresses dan macam macam lagik. Best kan web page ni..Tak payah korang nak browse banyak banyak tempat dah, korang carik kat sini jek apa jenis tudung atau pakaian yang korang nak. In Sha Allah jumpa.

Anyway bagi sesapa yang masih tercarik carik mana la ada jual baju yang ala2 tshirt tapi labuh sikit , agak2 bole tutup punggung – dengan lain kata t shirt muslimah la..ha kat bawah ni ada koleksi yang aku kumpul…cecantik…mana yang korang suka , klik je la..di kumpul khas untuk korang oleh Tudung Terkini For Who ? For You lerrr…

T shirt muslimah ni kalau kena dengan gaya tudung yang korang pakai, memang tak nampak janggal sangat. Malah nampak sweet jek..Tak caya korang tengok sini untuk koleksi Printed Shawl , Normal Shawl dan Shawl Labuh. Pastu korang imagine tudung tudung tu dikenakan dengan t shirt t shirt muslimah ni…Memang sajak kan ?

Berbalik pada citer cara kita berpakaian ni kena ikut arahan suami , ni ha ada hadis sebut kenapa kena dengar cakap suami kita ye…

“Dari Aisyah ra yang menceritakan; Aku bertanya Rasulullah; “Siapakah yang paling besar haknya ke atas seorang perempuan?”. Jawab Nabi; “Suaminya”. Aku bertanya lagi; “Siapakah yang paling besar haknya ke atas seorang lelaki?”. Jawab Nabi; “Ibunya”. (HR al-Hakim)”

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You