Posted on

INSTANT SHAWL


bismilahh

 

 

Instant-Shawl-with-Separate-Inner-873462-1-catalog     Instant-Shawl-with-Separate-Inner-773462-1     Instant-Shawl-with-Attached-Inner-673462-1-catalog
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue

Instant-Shawl-with-Attached-Inner-573462-1    Instant-Shawl-with-Separate-Inner-473462-1    Instant-Shawl-with-Attached-Inner-373462-1
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue

Instant-Shawl-with-Attached-Inner-273462-1-catalog      Instant-Shawl 1
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue

Zalora Sara-Lutfiyah-Instant-Shawl-175482-1     Zalora Sara-Lutfiyah-Instant-Shawl-175482-1     zalora Sara-Lutfiyah-Instant-Shawl-075482-1
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue

zalora Sara-Lutfiyah-Instant-Shawl-965482-1      zalora Sara-Lutfiyah-Instant-Shawl-765482-1zalora Sara-Isabell-Diamond-975482-1
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue

zalora Sara-Isabell-Diamond-085482-1    zalora Sara-Isabell-Diamond-775482-1    zalora Sara-Isabell-Diamond-875482-1
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue


fv instnt shawl 20
fv instnt shawl 18
fv instnt shawl 17
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fv instnt shawl 16
fv instnt shawl 15
fv instnt shawl 12
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fv instnt shawl 14
fv instnt shawl 13
fv instnt shawl 10
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fv instnt shawl 7
fv instnt shawl 9
fv instnt shawl 6
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fv instnt shawl 5
fv instnt shawl 3
fv instnt shawl
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue

lazada instant 11   lazada instant 10     lazada instant 9
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
lazada instant 8
lazada instant 7
lazada instant 6
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
lazada instant 5   lazada instant 4       lazada instant 3
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
lazada instant 2       lazada instant 1lazada instant 11
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue

THE INSTANT SHAWL STORY

Coming to a weekend , another new post, another new style , another new babbling.

Kali ni aku letak gambo gambo instant shawl pulak. Aku tau korang kat luar tu memang suka pakai shawl , stylo kot. Tapi aku tau jugak ada orang yang amik masa berejam nak cucuk pin situ , sini , kat dagu kat pipi bagai . So post kali ni pasal shawl jugak , tapi instant shawl ! Shawl segera orang melayu cakap. Senang jek, pakai terus cantik….gitewww

Instant shawl yang aku rasa tengah fofular sekarang ni ialah Nealofar. Retis Neelofa tu punya jenama. Aku tak sure pulak kalau dia yang reka sendiri tudung tu. Kalau memang dia yang sendiri design, kira terrer la jugak. Bole compete dengan Fareeda. Baru ada persaingan yang sehat kan.

Anyway pasal pemakaian instant shawl ni , ada yang bila pakai kena lilit satu kali. Ada pulak terus sarung jek. Depend mana yang korang suka ah..Pada aku kalau dah nak instant , pakai yang terus sarung je la kan. Kalau nak lilit lilit beli jek shawl biasa tu. Macam macam pesen bole buat. Apa pun terpulang la pada si pemakai ..ye dok ? Aptb..

Biasanya instant shawl ni ,  jenis tudung yang tak payah gosok..Ha suka kan ?? Especially kalau nak pegi keje..amik jek tudung tu , then terus pakai . Takde la kelam kabut pagi tu ko nak kena gosok baju , gosok tudung , gosok baju laki ko lagik…gila pressure kot. Seb baik la ada orang mcm neelopa ni yang buat tudung instant ek…

Yang bagus tudung tudung sekarang ni semuanya memang jenis dah labuh tutup dada. Jadik orang tak leh teka size buah dada korang (hahaha! macam kenyataan Felixia Yeap..baca sini).

Pastu dah tak jarang. Orang tak leh teka gak , sama ada leher korang berdaki ke tak…hehehe.

Ni ada hadith aku dpt dari sini :-

Narrated Safiya bint Shaiba: ‘Aisha used to say: “When (the Verse): “They should draw their veils over their necks and bosoms,” was revealed, (the ladies) cut their waist sheets at the edges and covered their faces with the cut pieces.”  (Sahih Bukhari 6:60:282)

So selamat berinstant shawl

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

SHOPPING TIPS :

Andaikata bila korang dah scroll sampai bawah ni dan dalam hati korang berkata , “aiik tu je ke tudung2 nye? ” ; jgn tutup dulu browser website aku ni..nak koleksi lagik byk , cuba korang klik

SINI , SINI ataupun SINI.

Pastu bila dah masuk  online shop yang jual tudung tu , korang search je la dari situ apa kebenda sebenarnya yang korang nak..ada lebih 50,000 collection kot..so HAPPY HUNTING !

 

Posted on

TUDUNG SYRIA

bismilahh

 

fv syria 4                  fv syria 3            fv syria 2

fv syria                 fv syria 7             fv syria 5

 

Dah lama jugak tak update blog ni..bukan apa aku tengah sibuk kemaskini kan benda benda lain kat dalam laman Tudung Terkini For You ni..Aku nak semuanya nampak ok. Untuk sape ? For You jugak kan ….

Ok la entry kali ni aku nak pasal tudung syria..Apa tu tudung syria ? Apsal syria pulak kan..Orang Syria pakai tudung mcam ni ke ? Aku ada la jugak buat google image search , memang kebanyakan orang kat sana memang pakai tudung style anak kat dalam tu melekap..pasal tu la agaknya terbawak bawak nama tudung syria tu.

Tudung jenis ni, ada orang suka , ada orang tak suka sebab kalau first time pakai kita akan nampak muka kita pelik. Tp bukan sebab tudung tu magik tapi sebab mcam aku ckp tadi la, anak tudung yang dalam tu melekap kat kepala . Jadi bagian depan muka kita tu dah nampak mcm kepala botak atau dahi luas satu macam…betul tak ?

Anyway pada aku tudung syria ni sesuai untuk orang orang nak cepat atau yang ada anak kecik. Sebab tudung ni main sarung je kan. Kalau anak korang nak tarik tarik tudung tu pun no hal..sarung je la balik..cuba ko compare senario yang sama kalau kau pakai tudung shawl yang berbelit belit dan berpin pin tu …perghhh mau nak nangis dibuat nya.

Walaupun tudung ni bole la dikatakan tudung yang sempoi tapi tudung ni tetap cantik dan menawan. Especially kalau korang pandai pilih color atau corak yang cantik cantik. Bole jek kalau nak letak brooch besar besar kat tepi tudung tu ke…ikut kreativiti korang la. Yang penting korang rasa selesa pakai dan nampak kemas. Macam petikan ayat Quran 7:26 kat bawah ni :-

“Wahai anak-anak Adam! Sesungguhnya Kami telah menurunkan kepada kamu (bahan-bahan untuk) pakaian menutup aurat kamu, dan pakaian perhiasan; dan pakaian yang berupa taqwa itulah yang sebaik-baiknya. Yang demikian itu adalah dari tanda-tanda (limpah kurnia) Allah (dan rahmatNya kepada hamba-hambaNya) supaya mereka mengenangnya (dan bersyukur)”

Selamat bertudung….

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

Posted on

FESYEN TUDUNG TERKINI

bismilahh

Well well well , ada apa dengan Tudung Terkini For You ni? Cinta ? Ranggak ? Mesti la tak kan..Mesti la ada tudung , ngek ! Untuk post yang ni aku just nak kasik synopsis pasal web page ni. Tujuan aku wujud kan page ni sebab aku nak letak all the best and coolest and once in a while the simplest tudung dan jugak fesyen atau muslim wear yang ada kat luar tu. Dan yang bestnye aku letak kan kat dalam satu blog..bukan saje senang untuk orang lain nak carik tapi senang untuk aku sendiri nak carik.

Sesuai dengan nama Tudung Terkini, maka nya aku dah search kan untuk korang semua fesyen fesyen yang terbaru dan terbaek. Korang tak payah la susah susah klik kedai tu , klik kedai ni pastu lupa pulak mana satu tab untuk tudung yang korang berkenan tadi. Semua yang aku letak kat sini ada lah yang latest.

Contohnya untuk koleksi Shawl . Macam macam aku letak dalam blog Tudung Terkini For You ni. Ada Shawl biasa (normal shawl) , Shawl corak corak (printed shawl) , Shawl Labuh (Long Shawl) dan akan datang aku akan letak segala macam shawl lagik yang aku jumpa.

Untuk tudung biasa pulak , so far cuma ada Tudung Labuh : Edisi Umrah & Haji. Orang orang nak ke Mekah kena cek it out ni , sebab dulu aku susah betul nak carik tudung ustazah ni online. Tapi skrg tidak lagik ! Tudung Terkini For You kan ada….

Flower Delivery - FlowerAdvisor

Ok satu lagik , kat dalam blog aku ni walaupun namanya Tudung Terkini  For You tapi aku tetap letak fesyen fesyen yang berkaitan ..maksudnya bukan tudung je la…aku ada letak jugak koleksi Abaya. Abaya ni bukan sembarangan abaya ye , ia didatangkan dari London , UK giteww..jadik korang bole la tengok contoh orang Islam negara lain dress up jugak. Then ada jugak T Shirt Muslimah yang sesuai dengan status pakaian muslimah labuh ye kak…Pastu ada jugak baju muslimah untuk anak anak kita…Dengan lain kata memang berbaloi la korang browse web page aku ni…

Kalau ada cadangan nak kasik utk aku improve kan blog ni atau ada komen nak hentam aku , bole la korang letak kat bagian komen nun …Nanti aku baca…

So apa lagik ..layan la koleksi vavavoommm yang aku dah letak ni. Korang klik link link yang aku dah highlight kat atas tu..yang bawah ni sikit jek..ada byk lagik koleksi untuk korang tengok kat sini..Apa2 pun Two Thumbs Up dari aku sendiri !!

 

             INSTANT SHAWL

collage instant shawl

Collage shawl 2

 

 

FESYEN MUSLIMAH / ABAYA

collage zalora FB

abaya collage

Abaya Collage 2

buy-now-blue

 

 

PLAIN SHAWL

Normal shawl 1

buy-now-blue

 

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

Posted on

ABAYA COLLECTION

bismilahh

 

Gaya international

Hari ni untuk Tudung Terkini For You kita go international sikit. Asyik baju negara sendiri jek , cuba tengok baju orang Islam kat negara luar pakai pulak…ko ingat ko je yang bergaya ke Senah…diaorg lagik vavavoomm okk.

Fokus Abaya

Koleksi kali ni aku focus kat Abaya dulu. Abaya Collection yang ni di datangkan daripada UK . London okk!! Curlas Senah ko pakai Abaya dari London…Dalam Abaya Collection ni ada macam macam jenis yang ko bole pilih. Ada yang plain , ada yang floral , ada yang jenis kain Chiffon atau kain Cotton atau pun yang diperbuat dari kain Denim. Ada satu tu siap ada poket kat depan untuk letak Ipad!! Ha cuba korang carik yang mana satu…RARE ok !!! Memang kena la dengan konsep Tudung Terkini For You ni!!

Koleksi Abaya

Fesyen dalam Abaya Collection ni sesuai kalau korang nak guna bila kluar jalan jalan ke , pegi keje ke , jalan jalan kat taman ke atau pun kalau kena gayanya korang bole bawak pegi majlis dinner. Bila orang tanya “Eh Senah cantik baju you…beli kat mana?” ..Ha dah dpt soklan mcm tu ,tak segan ko nak jawab Senah ..”Ni Abaya London !!” Tapi ko jangan la sampai riak Senah.. tak baik pulak mcm tu..sesambil korang belek2 Abaya tu , ko tolong la promote kan page aku jugak, Tudung Terkini For You…Ko jangan lupa eh..Sebab banyak collection kat page aku ni yang cantik cantik , betul tak ? …Macam aku selalu ckp la kat posts aku yang lain lain, semua collection kat page ni aku pilih khas untuk korang. Termasuk la Abaya Collection ni..Aku amik semua yang aku rasa bila orang pakai akan nampak cantik..bukan bila aku pakai tau , tapi bila orang lain pakai..that’s why aku tak pilih koleksi yang cikai cikai sebab nanti nampak serabut. Dan yang penting aku nak imej Islam ni nampak lawo. Jangan busuk.

Firman Allah SWT maksudnya : “Hai nabi-nabi katakanlah kepada isteri-isterimu, anak perempuanmu dan isteri-isteri orang mukmin, hendaklah mereka memakai baju jilbab (baju labuh dan longgar) yang demikian itu supaya mereka mudah dikenali . Lantaran itu mereka tidak diganggu. Allah maha pengampun lagi maha penyayang.” (Surah al-Ahzab ayat 59)

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

Posted on

TUDUNG SHAWL / PLAIN SHAWL

bismilahh

 

UPDATE Aug-2016: Now you can shop muslimah directly on our web store. View available ‘fesyen muslimah’ collection now — or, take me to the pink shawl.

fv plain shawl 12
fv plain shawl 11[/one_third][one_third_last]   fv plain shawl 10
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue

 
fv plain shawl 9
fv plain shawl 8
fv plain shawl 7
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue

 
fv plain shawl 5[/one_third][one_third]fv plain shawl 4[/one_third][one_third_last]fv plain shawl 3[/one_third_last][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

[one_third]fv plain shawl 2[/one_third][one_third]fv plain shawl 1[/one_third][one_third_last]fv plain shawl 21[/one_third_last][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

[one_third]fv plain shawl 20[/one_third][one_third]fv plain shawl 19[/one_third][one_third_last]fv plain shawl 18[/one_third_last][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

[one_third]fv plain shawl 16[/one_third][one_third]fv plain shawl 14[/one_third][one_third_last]fv plain shawl 13[/one_third_last][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

shawl #4shawl #5  shawl #6[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

shawl #7shawl #8  shawl #9[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

[one_third]shawl #10[/one_third][one_third]shawl #11[/one_third][one_third_last]shawl #12[/one_third_last][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

shawl #13   shawl #14  shawl #15[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

shawl #16[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

Shawl Labuh sudah , shawl corak corak pun sudah. Jadi  hari ni kita tunjuk koleksi yang biasa biasa jek..Sebab kadang kadang kita nak jugak pakai sesimple je kan macam tudung shawl yang plain..Sempoi kan ? Tudung Terkini For You ni pada aku konsep nye memang bagus. Kita cater untuk semua golongan koperat , keparat dan yang tak larat aku nak tengok pun kita bole cater. So kat bawah ni kita tunjuk koleksi tudung shawl simple atau pun Normal Shawl  atau pun plain shawl jek . Tapi normal normal pun penampilan korang terjaga sebab cantik je tudung tudung shawl ni semua; sedap je mata memandang. Orang cakap memang kena la dengan konsep Tudung Terkini For You ni !!

Untuk adik adik kita yang nak gi kelas ke , nak gi keje ke , memang molek sangat kalau pakai tudung shawl gaya gini ..daripada ko pakai turban tinggi tinggi tu , nak masuk pintu lecture room pun blom tentu lepas…(over kan !! ) ..korang pakai mcm ni kan elok..nak pakai pun tak susah sebab tudung shawl ni dalam kategori Instant Shawl. Senang ko nak pakai dik oii…

Aku bukan apa, kekadang aku rimas tengok orang pakai tudung yang kekadang sampai terbelit belit kat leher tu..apa cerita dik oii…ko tengah practice nak ikat tali gantung ke ? Ha kan dah over perumpaan aku tu…Tapi tu la, aku tak bole la nak ckp banyak banyak, ntah2 bila aku pakai tudung pun sebenarnya nampak selekeh..mana la tau kan.. Lagipun cantik tu kan pada pandangan mata masing masing, so kita tak baik ngata kat org ..Aku takde masalah sebenarnya , no hal, cuma aku nak korang nampak cantik jek…Maka aku bukak la page Tudung Terkini For You  ni..Niat akak ikhlas tu dik!!

So cuba la korang usha usha tudung shawl kat bawah ni..Penat akak kumpulkan koleksi terbaik dan tercantik untuk korang ! Kalau tak berkenan gak, takpe. Korang tengok sini pulak untuk sinopsis fesyen tudung terkini, abaya , t shirt muslimah , tudung labuh dan macam macam lagik koleksi yang ada kat web page Tudung Terkini For You ni.  Harga pun semua within korang punya budget jek. Kalau bole beli kasut memahal untuk sarung kat kaki, apa salahnye untuk tutup kepala tu kita keluarkan duit sikit kan…Tak mahal mana pun..

Rasulullah bersabda,’Dunia ini adalah perhiasan, dan sebaik-baik perhiasan adalah wanita solehah’. (HR Muslim).

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

Posted on

BUSANA MUSLIM ANAK

bismilahh

 

busana muslim kanak #1        busana muslim kanak #2     busana muslim kanak #3[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

busana muslim kanak #4        busana muslim kanak #5    busana muslim kanak #6[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

busana muslim anak #7         busana muslim anak #8      busana muslim anak #9[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

busana muslim anak #10          busana muslim anak #11     busana muslim anak #12[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

busana muslim anak #13          busana muslim anak #14      busana muslim anak #15[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

busana muslim anak #16             busana muslim anak #17     busana muslim anak #18[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

busana muslim anak #19        busana muslim anak #20    tudung_kanak-kanak_#5[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

tudung_kanak-kanak_#4       tudung_kanak-kanak_#3tudung_kanak-kanak_#2[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

tudung_kanak-kanak_#1[one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

Asyik baju kak ton jek…hari ni dalam Tudung Terkini For You kita tengok koleksi baju untuk anak kak ton pulak ye. Bebudak zaman sekarang ni dah bagus. Kalau dulu ada lah menjadik pemandangan biasa budak budak pakai skirt ataupun sluar pendek tapi sekarang ni diaorg dah mintak nak pakai tudung lilit bagai…ada sesetengah orang tua yang rimas kalau anak diaorg nak bergaya macam orang tua gitu , tapi ada gak mak bapak yang sporting dan turut kan je la apa kehendak anak diaorg tu…in a way bagus la jugak kan ..macam orang ckp , melentur buluh biar la dari rebung nya..tak giteww kak ton ???Ye la budak budak zaman sekarang ni pun makin lama makin susah nak jaga. Pengaruh macam macam , ada smart phone, ada Ipad, ada Samsung , ada youtube..Susah bai nak jaga ! Jadik ada bagusnye jugak kita dedah kan diaorang dengan busana muslim anak anak ni dari kecik.

Tudung Terkini For You memang prihatin la pasal kanak kanak ni sebab banyak sangat case melibatkan kanak kanak sekarang ni kan..Jadik aku rasa one of the way yang kita bole ajar anak anak kita ialah dengan cara mereka berpakaian. Hopefully bila diaorg dah besar nanti terbawa bawak la cara berpakaian muslimah ni kat diaorg , In Sha Allah.

So kat bawah ni Tudung Terkini For You ada collection busana muslim anak anak dan tudung kanak-kanak yang aku rasa tak la semak sangat kalau nak kasik anak-anak kita pakai. Cuba korang tengok dan klik. Harga pun bole tahan ok jugak…Tak mahal mana pun kalau nak banding dgn baju baju branded kat mall luar tu.

Dari pemerhatian dan kajian aku , baju baju gini orang Indonesia yang suka kasik anak anak diaorg pakai. So orang Malaysia pun sekarang dah mula start nak dedahkan anak anak diaorg dengan cara berpakaian ala ala busana muslim anak ni. Good job untuk para ibu bapa yang sedar akan kepentingan tata susila pakaian untuk anak ni. Dan kalau ada pembaca aku yang dari Indonesia , kalau korang suka kat collection kat bawah nun , bole jek nak beli…aku rasa kedai2 tu semua bole jek nak hantar….Selamat membrowse 🙂

Anyway ni ada satu hadis aku terjumpa pasal anak anak ni :-

Abu Hurairah radliallahu ‘anhu yang menceritakan bahwa Nabi Shallallahu’alaihiwasallam bersabda: “Tidak ada seorang anak pun yang terlahir kecuali dia dilahirkan dalam keadaan fithrah. Maka kemudian kedua orang tuanyalah yang akan menjadikan anak itu menjadi Yahudi, Nashrani atau Majusi sebagaimana binatang ternak yang melahirkan binatang ternak dengan sempurna. Apakah kalian melihat ada cacat padanya?” (dipetik dari sini )

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

Posted on

T SHIRT MUSLIMAH

bismilahh

 

 

t shirt muslimah_#1          t shirt muslimah_#2          t shirt muslimah_#3[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_#4          t shirt muslimah_#5         t shirt muslimah_#6[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_#7                t shirt muslimah_#8     t shirt Muslimah_#9[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt Muslimah_#10          t shirt Muslimah_#11       t shirt muslimah_#12[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_#13       t shirt muslimah_#14         t shirt muslimah_#15[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_Hilyah #1        t shirt muslimah_Hilyah #2     t shirt muslimah_Hilyah #3[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_Hilyah #4      t shirt muslimah_Hilyah #5        t shirt muslimah_Hilyah #6[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_Hilyah #7      t shirt muslimah_Hilyah #8          t shirt muslimah_Hilyah #9[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_Hilyah #10      t shirt muslimah_Hilyah #11      t shirt muslimah_Hilyah #12[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_Hilyah #13       t shirt muslimah_Hilyah #14      bajumuslimah_Hilyah #15[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_Hilyah #16[one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

Kadang kadang kita jadik buntu, baju apaaa la nak pakai hari ni. Kalau dulu baju singkat sikit sikit masih bole on lagik , tapi bila dah kahwin , kena la dgr cakap suami ye tak…kena pakai baju labuh labuh sikit . Tapi kalau nak kena pakai jubah atau abaya sokmo , gila panasss ye dak…ko ingat kita kat mana ? finland ?? nak pakai baju tetebal tiap hari…Ha pasal pilihan kita selalunya limited la , post kali ni aku buat kan koleksi khas untuk T Shirt Muslimah ni. Macam macam ada kat  Tudung Terkini For You ni..nama je Tudung Terkini For You , tapi bukan tudung je yang aku kumpul kan untuk korang . Ada T Shirt , ada Abaya, ada baju budak budak , ada dresses dan macam macam lagik. Best kan web page ni..Tak payah korang nak browse banyak banyak tempat dah, korang carik kat sini jek apa jenis tudung atau pakaian yang korang nak. In Sha Allah jumpa.

Anyway bagi sesapa yang masih tercarik carik mana la ada jual baju yang ala2 tshirt tapi labuh sikit , agak2 bole tutup punggung – dengan lain kata t shirt muslimah la..ha kat bawah ni ada koleksi yang aku kumpul…cecantik…mana yang korang suka , klik je la..di kumpul khas untuk korang oleh Tudung Terkini For Who ? For You lerrr…

T shirt muslimah ni kalau kena dengan gaya tudung yang korang pakai, memang tak nampak janggal sangat. Malah nampak sweet jek..Tak caya korang tengok sini untuk koleksi Printed Shawl , Normal Shawl dan Shawl Labuh. Pastu korang imagine tudung tudung tu dikenakan dengan t shirt t shirt muslimah ni…Memang sajak kan ?

Berbalik pada citer cara kita berpakaian ni kena ikut arahan suami , ni ha ada hadis sebut kenapa kena dengar cakap suami kita ye…

“Dari Aisyah ra yang menceritakan; Aku bertanya Rasulullah; “Siapakah yang paling besar haknya ke atas seorang perempuan?”. Jawab Nabi; “Suaminya”. Aku bertanya lagi; “Siapakah yang paling besar haknya ke atas seorang lelaki?”. Jawab Nabi; “Ibunya”. (HR al-Hakim)”

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

 

 

Posted on

SHAWL LABUH

pic monkey shawl labuh inspira #2


bismilahh

 

 

SL #8   SL AA 1    SL #1

 

SL #7SL #6SL #5

SL #4   SL #3  SL #3

Shawl-917042-1
Shawl-817042-1
Shawl-717042-1-catalog

Shawl-127042-1-catalog
Shawl-027042-1
Selendang-2-Tone-040512-1-catalog

Selendang-2-Tone-940512-1-catalog
Selendang-2-Tone-930512-1
Selendang-2-Tone-840512-1

Selendang-2-Tone-830512-1
Selendang-2-Tone-740512-1
Selendang-2-Tone-640512-1

Selendang-2-Tone-440512-1
Selendang-2-Tone-340512-1
Selendang-2-Tone-250512-1

Selendang-2-Tone-150512-1-catalog
Selendang-2-Tone-140512-1-catalog
Selendang-2-Tone-050512-1

fv shawl 27                   fv shawl 26                    fv shawl 25

fv shawl 24                     fv shawl 23                     fv shawl 22

fv shawl 21                     fv shawl 20                     fv shawl 19

fv shawl 18                    fv shawl 17                     fv shawl 16

fv shawl 15                     fv shawl 14                      fv shawl 13

fv shawl 12                    fv shawl 11                     fv shawl 10

fv shawl 9                    fv shawl 8                       fv shawl 7

fv shawl 6                    fv shawl 5                      fv shawl 4

fv shawl 3                    fv shawl 2                       fv shawl 1

 

Tak dapat dinafikan , sekarang shawl menjadi kegilaan para hijabster kat luar sana tu. Macam macam style, macam macam gaya , macam macam cara belit aku tengok hijabster tegar ni gayakan. Ada yang lagik kreatif , di tambahnye accessories yang unik unik. Ada yang nampak menarik tak kurang jugak ada yang nampak serabut (pada mata aku la) ..Anyway walau apa pun gaya shawl ni di kenakan yang penting niat asal tu ialah nak menutup aurat mengikut syariat agama….sebab kalau terlebih lebih bergaya pun berdosa kot…ntah la..wallahualam.

Aku kat Tudung Terkini For You ni tak nak jugak ketinggalan kumpul kan koleksi koleksi terbaik shawl ni. Nama pun Fesyen Tudung Terkini kan , so kena la ikut perkembangan semasa…in trend giteww !! Dan untuk post yang pertama ni aku akan tunjukkan koleksi Shawl Labuh. Kenapa shawl labuh ? Sebab Hadis kat bawah ni

“Hendaklah mereka (perempuan) melabuhkan kain tudung hingga menutupi dada-dada mereka.” (QS: An-Nur:31)

Berdesyumm…Makan dalam tak ?? So sebab tu la, koleksi yang aku akan tunjuk kat Tudung Terkini For You ni semuanya mengikut syarak la orang kata….Mengikut syarak, at the same time mengikut trend jugak. Ye dak ? So takde la orang bangsa lain tgk wanita Islam ni di oppress; pakaian satu style jek. Cukup cukup la media barat burukkan kita    kan – bila cakap wanita Islam jek , kluar pompuan pakai Burqa , asal wanita Islam jek , kluar pompuan pakai burqa. Kalau la orang negara luar tu tau macam mana cara hidup orang Islam sebenarnya terutama dalam cara berpakaian sure diaorg pun mungkin akan tertarik nak tau lebih lanjut pasal Islam. Jadik kita ni sebagai marhain wanita, yang aku rasa tak akan punya la pegang senapang untuk pergi berperang kat Palestin nun, so aku syorkan korang start la dengan benda sekecil kecil ini macam cara berpakaian kita ni..

Jadik apa korang tunggu lagik…check out our Shawl Labuh kat bawah ni..collectionnya memang Thumbs Up from us !!!

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You