Posted on 1 Comment

SHAWL LABUH

pic monkey shawl labuh inspira #2


bismilahh - SHAWL LABUH

 

 

shawl inspira 8 - SHAWL LABUH   Shawl Labuh AA 1 - SHAWL LABUH    shawl inspirasi 1 - SHAWL LABUH

 

shawl inspira 7 - SHAWL LABUHshawl inspira 6 - SHAWL LABUHshawl inspira 5 - SHAWL LABUH

shawl inspira 4 - SHAWL LABUH   shawl inspira 3 - SHAWL LABUH  shawl inspira 2 - SHAWL LABUH

Shawl Labuh 917042 1 - SHAWL LABUH
Shawl Labuh 817042 1 - SHAWL LABUH
Shawl Labuh 717042 1 catalog - SHAWL LABUH

Shawl Labuh 127042 1 catalog - SHAWL LABUH
Shawl Labuh 027042 1 - SHAWL LABUH
Selendang 2 Tone Labuh Shawl 040512 1 catalog - SHAWL LABUH

Selendang 2 Tone Labuh Shawl 940512 1 catalog - SHAWL LABUH
Selendang 2 Tone Labuh Shawl 930512 1 - SHAWL LABUH
Selendang 2 Tone Labuh Shawl 840512 1 - SHAWL LABUH

Selendang 2 Tone Labuh Shawl 830512 1 - SHAWL LABUH
Selendang 2 Tone Labuh Shawl 740512 1 - SHAWL LABUH
Selendang 2 Tone Labuh Shawl 640512 1 - SHAWL LABUH

Selendang 2 Tone Labuh Shawl 440512 1 - SHAWL LABUH
Selendang 2 Tone Labuh Shawl 340512 1 - SHAWL LABUH
Selendang 2 Tone Labuh Shawl 250512 1 - SHAWL LABUH

Selendang 2 Tone Labuh Shawl 150512 1 catalog - SHAWL LABUH
Selendang 2 Tone Labuh Shawl 140512 1 catalog - SHAWL LABUH
Selendang 2 Tone Labuh Shawl 050512 1 - SHAWL LABUH

fv shawl 27 - SHAWL LABUH                   fv shawl 26 - SHAWL LABUH                    fv shawl 25 - SHAWL LABUH

fv shawl 24 - SHAWL LABUH                     fv shawl 23 - SHAWL LABUH                     fv shawl 22 - SHAWL LABUH

fv shawl 21 - SHAWL LABUH                     fv shawl 20 - SHAWL LABUH                     fv shawl 19 - SHAWL LABUH

fv shawl 18 - SHAWL LABUH                    fv shawl 17 - SHAWL LABUH                     fv shawl 16 - SHAWL LABUH

fv shawl 15 - SHAWL LABUH                     fv shawl 14 - SHAWL LABUH                      fv shawl 13 - SHAWL LABUH

fv shawl 12 - SHAWL LABUH                    fv shawl 11 - SHAWL LABUH                     fv shawl 10 - SHAWL LABUH

fv shawl 9 - SHAWL LABUH                    fv shawl 8 - SHAWL LABUH                       fv shawl 7 - SHAWL LABUH

fv shawl 6 - SHAWL LABUH                    fv shawl 5 - SHAWL LABUH                      fv shawl 4 - SHAWL LABUH

fv shawl 3 - SHAWL LABUH                    fv shawl 2 - SHAWL LABUH                       fv shawl 1 - SHAWL LABUH

 

Tak dapat dinafikan , sekarang shawl menjadi kegilaan para hijabster kat luar sana tu. Macam macam style, macam macam gaya , macam macam cara belit aku tengok hijabster tegar ni gayakan. Ada yang lagik kreatif , di tambahnye accessories yang unik unik. Ada yang nampak menarik tak kurang jugak ada yang nampak serabut (pada mata aku la) ..Anyway walau apa pun gaya shawl ni di kenakan yang penting niat asal tu ialah nak menutup aurat mengikut syariat agama….sebab kalau terlebih lebih bergaya pun berdosa kot…ntah la..wallahualam.

Aku kat Tudung Terkini For You ni tak nak jugak ketinggalan kumpul kan koleksi koleksi terbaik shawl ni. Nama pun Fesyen Tudung Terkini kan , so kena la ikut perkembangan semasa…in trend giteww !! Dan untuk post yang pertama ni aku akan tunjukkan koleksi Shawl Labuh. Kenapa shawl labuh ? Sebab Hadis kat bawah ni

“Hendaklah mereka (perempuan) melabuhkan kain tudung hingga menutupi dada-dada mereka.” (QS: An-Nur:31)

Berdesyumm…Makan dalam tak ?? So sebab tu la, koleksi yang aku akan tunjuk kat Tudung Terkini For You ni semuanya mengikut syarak la orang kata….Mengikut syarak, at the same time mengikut trend jugak. Ye dak ? So takde la orang bangsa lain tgk wanita Islam ni di oppress; pakaian satu style jek. Cukup cukup la media barat burukkan kita    kan – bila cakap wanita Islam jek , kluar pompuan pakai Burqa , asal wanita Islam jek , kluar pompuan pakai burqa. Kalau la orang negara luar tu tau macam mana cara hidup orang Islam sebenarnya terutama dalam cara berpakaian sure diaorg pun mungkin akan tertarik nak tau lebih lanjut pasal Islam. Jadik kita ni sebagai marhain wanita, yang aku rasa tak akan punya la pegang senapang untuk pergi berperang kat Palestin nun, so aku syorkan korang start la dengan benda sekecil kecil ini macam cara berpakaian kita ni..

Jadik apa korang tunggu lagik…check out our Shawl Labuh kat bawah ni..collectionnya memang Thumbs Up from us !!!

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

1 thought on “SHAWL LABUH

  1. […] bagus tudung tudung sekarang ni semuanya memang jenis dah labuh tutup dada. Jadik orang tak leh teka size buah dada korang (hahaha! macam kenyataan Felixia […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *