Posted on

SHAWL LABUH

pic monkey shawl labuh inspira #2


bismilahh

 

 

SL #8   SL AA 1    SL #1

 

SL #7SL #6SL #5

SL #4   SL #3  SL #3

Shawl-917042-1
Shawl-817042-1
Shawl-717042-1-catalog

Shawl-127042-1-catalog
Shawl-027042-1
Selendang-2-Tone-040512-1-catalog

Selendang-2-Tone-940512-1-catalog
Selendang-2-Tone-930512-1
Selendang-2-Tone-840512-1

Selendang-2-Tone-830512-1
Selendang-2-Tone-740512-1
Selendang-2-Tone-640512-1

Selendang-2-Tone-440512-1
Selendang-2-Tone-340512-1
Selendang-2-Tone-250512-1

Selendang-2-Tone-150512-1-catalog
Selendang-2-Tone-140512-1-catalog
Selendang-2-Tone-050512-1

fv shawl 27                   fv shawl 26                    fv shawl 25

fv shawl 24                     fv shawl 23                     fv shawl 22

fv shawl 21                     fv shawl 20                     fv shawl 19

fv shawl 18                    fv shawl 17                     fv shawl 16

fv shawl 15                     fv shawl 14                      fv shawl 13

fv shawl 12                    fv shawl 11                     fv shawl 10

fv shawl 9                    fv shawl 8                       fv shawl 7

fv shawl 6                    fv shawl 5                      fv shawl 4

fv shawl 3                    fv shawl 2                       fv shawl 1

 

Tak dapat dinafikan , sekarang shawl menjadi kegilaan para hijabster kat luar sana tu. Macam macam style, macam macam gaya , macam macam cara belit aku tengok hijabster tegar ni gayakan. Ada yang lagik kreatif , di tambahnye accessories yang unik unik. Ada yang nampak menarik tak kurang jugak ada yang nampak serabut (pada mata aku la) ..Anyway walau apa pun gaya shawl ni di kenakan yang penting niat asal tu ialah nak menutup aurat mengikut syariat agama….sebab kalau terlebih lebih bergaya pun berdosa kot…ntah la..wallahualam.

Aku kat Tudung Terkini For You ni tak nak jugak ketinggalan kumpul kan koleksi koleksi terbaik shawl ni. Nama pun Fesyen Tudung Terkini kan , so kena la ikut perkembangan semasa…in trend giteww !! Dan untuk post yang pertama ni aku akan tunjukkan koleksi Shawl Labuh. Kenapa shawl labuh ? Sebab Hadis kat bawah ni

“Hendaklah mereka (perempuan) melabuhkan kain tudung hingga menutupi dada-dada mereka.” (QS: An-Nur:31)

Berdesyumm…Makan dalam tak ?? So sebab tu la, koleksi yang aku akan tunjuk kat Tudung Terkini For You ni semuanya mengikut syarak la orang kata….Mengikut syarak, at the same time mengikut trend jugak. Ye dak ? So takde la orang bangsa lain tgk wanita Islam ni di oppress; pakaian satu style jek. Cukup cukup la media barat burukkan kita    kan – bila cakap wanita Islam jek , kluar pompuan pakai Burqa , asal wanita Islam jek , kluar pompuan pakai burqa. Kalau la orang negara luar tu tau macam mana cara hidup orang Islam sebenarnya terutama dalam cara berpakaian sure diaorg pun mungkin akan tertarik nak tau lebih lanjut pasal Islam. Jadik kita ni sebagai marhain wanita, yang aku rasa tak akan punya la pegang senapang untuk pergi berperang kat Palestin nun, so aku syorkan korang start la dengan benda sekecil kecil ini macam cara berpakaian kita ni..

Jadik apa korang tunggu lagik…check out our Shawl Labuh kat bawah ni..collectionnya memang Thumbs Up from us !!!

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

One thought on “SHAWL LABUH

  1. […] bagus tudung tudung sekarang ni semuanya memang jenis dah labuh tutup dada. Jadik orang tak leh teka size buah dada korang (hahaha! macam kenyataan Felixia […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 5 =