Blog thumbnail

INSTANT SHAWL

INSTANT SHAWL

Blog thumbnail in , , ,


bismilahh

 

 

fv instnt shawl 20
fv instnt shawl 18
fv instnt shawl 17

fv instnt shawl 16
fv instnt shawl 15
fv instnt shawl 12
fv instnt shawl 14
fv instnt shawl 13
fv instnt shawl 10
fv instnt shawl 7
fv instnt shawl 9
fv instnt shawl 6
fv instnt shawl 5
fv instnt shawl 3
fv instnt shawl

THE INSTANT SHAWL STORY

Coming to a weekend , another new post, another new style , another new babbling.

Kali ni aku letak gambo gambo instant shawl pulak. Aku tau korang kat luar tu memang suka pakai shawl , stylo kot. Tapi aku tau jugak ada orang yang amik masa berejam nak cucuk pin situ , sini , kat dagu kat pipi bagai . So post kali ni pasal shawl jugak , tapi instant shawl ! Shawl segera orang melayu cakap. Senang jek, pakai terus cantik….gitewww

Instant shawl yang aku rasa tengah fofular sekarang ni ialah Nealofar. Retis Neelofa tu punya jenama. Aku tak sure pulak kalau dia yang reka sendiri tudung tu. Kalau memang dia yang sendiri design, kira terrer la jugak. Bole compete dengan Fareeda. Baru ada persaingan yang sehat kan.

Anyway pasal pemakaian instant shawl ni , ada yang bila pakai kena lilit satu kali. Ada pulak terus sarung jek. Depend mana yang korang suka ah..Pada aku kalau dah nak instant , pakai yang terus sarung je la kan. Kalau nak lilit lilit beli jek shawl biasa tu. Macam macam pesen bole buat. Apa pun terpulang la pada si pemakai ..ye dok ? Aptb..

Biasanya instant shawl ni ,  jenis tudung yang tak payah gosok..Ha suka kan ?? Especially kalau nak pegi keje..amik jek tudung tu , then terus pakai . Takde la kelam kabut pagi tu ko nak kena gosok baju , gosok tudung , gosok baju laki ko lagik…gila pressure kot. Seb baik la ada orang mcm neelopa ni yang buat tudung instant ek…

Yang bagus tudung tudung sekarang ni semuanya memang jenis dah labuh tutup dada. Jadik orang tak leh teka size buah dada korang (hahaha! macam kenyataan Felixia Yeap..baca sini).

Pastu dah tak jarang. Orang tak leh teka gak , sama ada leher korang berdaki ke tak…hehehe.

Ni ada hadith aku dpt dari sini :-

Narrated Safiya bint Shaiba: ‘Aisha used to say: “When (the Verse): “They should draw their veils over their necks and bosoms,” was revealed, (the ladies) cut their waist sheets at the edges and covered their faces with the cut pieces.”  (Sahih Bukhari 6:60:282)

So selamat berinstant shawl

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

SHOPPING TIPS

Andaikata bila korang dah scroll sampai bawah ni dan dalam hati korang berkata , “aiik tu je ke tudung2 nye? ” ; jgn tutup dulu browser website aku ni..nak koleksi lagik byk sila komen di bawah.

Pastu bila dah masuk  online shop yang jual tudung tu, korang search je la dari situ apa kebenda sebenarnya yang korang nak..ada lebih 50,000 collection kot..so HAPPY HUNTING !

 

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 − 4 =

Shopping cart

0

No products in the cart.

Hit Enter to search or Esc key to close