Posted on

FESYEN MUSLIMAH : EDISI DRESS


bismilahh

UPDATE Aug-2016: Now you can shop muslimahwear directly on our online store here at TudungTerkini4u.com. View available ‘fesyen muslimah’ collection now — or, take me to the pink shawl.


fesyen muslimah dress 1

fesyen muslimah dress 2

fesyen muslimah dress 3



fesyen muslimah dress 4
fesyen muslimah dress 5
fesyen muslimah dress 6

fesyen muslimah dress 7
fesyen muslimah dress 8
fesyen muslimah dress 9

fesyen muslimah dress 10
fesyen muslimah 11
fesyen muslimah dress 12

fesyen muslimah dress 13
fesyen muslimah 14
fesyen muslimah dress 15

fesyen muslimah dress 17
fesyen muslimah dress 16

fesyen muslimah dress 20

fesyen muslimah dress 21

fesyen muslimah 25
fesyen muslimah 26
fesyen muslimah 27
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah dress 28
fesyen muslimah dress 29
fesyen muslimah dress 30
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah dress 31
fesyen muslimah 32

buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah 32
fesyen muslimah 34
fesyen muslimah 34
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah 36
fesyen muslimah 37
fesyen muslimah 38
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah 39
fesyen muslimah 40
fesyen muslimah 40
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah 42
fesyen muslimah 42
fesyen muslimah 43

buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah 44
fesyen muslimah 45
fesyen muslimah 46
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah 47
fesyen muslimah 48
fesyen muslimah 49
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah 50
fesyen muslimah 51
fesyen muslimah 52
buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #1      fesyen_calosa #2      fesyen_calosa #3[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #4         fesyen_calosa #5  fesyen_calosa #6[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #7        fesyen_Calosa #9    fesyen_calosa #11[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #13       fesyen_calosa #15  fesyen_calosa #16[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #17      fesyen_calosa #18     fesyen_calosa #19[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #20       fesyen_calosa #21     fesyen_calosa #22[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #24        fesyen_calosa #25   fesyen_calosa #27[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #27     fesyen_calosa #28      fesyen_Calosa #29

 

fesyen_muslimah_calosa #31      fesyen_muslimah_calosa #32  fesyen_calosa #33

 

fesyen_calosa #34        fesyen_Calosa #12    fesyen_Calosa #23[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #10        fesyen_calosa #14    fesyen_Calosa #30[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

lazada fesyen 17 lazada fesyen 16 lazada fesyen 15[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

lazada fesyen 11 lazada fesyen 10 lazada fesyen 8[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

lazada fesyen 7 lazada fesyen 6 lazada fesyen 5[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

[one_third]lazada fesyen 4
lazada fesyen 3
lazada fesyen 2
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
lazada fesyen 13
lazada fesyen 11
lazada fesyen 12
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue

 

Hari ni Tudung Terkini For You nak share pasal fesyen muslimah : edisi dress pulak…pakai shawl dah cantik , atau tudung labuh pun dah cun, so takkan dah pakai cecantik camtu baju lak ketat nmpak montot kan, tak jive la macam tu…jadik atas keprihatinan Tudung Terkini For You , kat bawah ni ada koleksi fesyen muslimah yang menarikss u ollss ; edisi dress lagik…baru la tak facepalm kalau di kenakan dengan shawl ahkak yang cun tu..ataupun kalau nak nmpak lagik vavavoomm pakai turban macam YUNA !!! Lagi currlasss ko Senahh !

Flower Delivery - FlowerAdvisorKalau cakap pasal fesyen muslimah ni , memang ada macam macam jenis baju orang jual kat luar tu, macam macam gaya. Ada yang simple jek , macam T Shirt Muslimah , atau yang vogue sikit , macam abaya , atau pun untuk yang suka dress up feminin sikit akan pilih skirt with beautiful blouses. Ikut suka korang la. Yang penting muslimah kan…

Dalam koleksi Tudung Terkini For You kat bawah ni fesyen muslimah yang aku nak cover ada yang style jubah , dress , blouses , baju ala ala abaya ataupun yang fesyen berseluar bagi yang bila berjalan suka langkah besar besar (hahaha!) ..korang pilih la mana yang berkenan, ikut style masing masing. Kerja aku cuma tolong kumpulkan jek mana yang cecantik letak kat dalam satu page..Senang orang nak carik atau aku sendiri nak carik bila diri sendiri nak online shopping. Tak gitewww !!!

Baju baju muslimah ni , setau aku la , kalau dulu style nya cuma satu iaitu berjubah hitam ! Betul tak ? Sekarang tidak lagik ! Style dan Fashion dah macam macam Senah. Bukan takat Jubah Hitam..Ada Jubah Biru , Jubah Hijau, Jubah Merah Jambu , Jubah Warna Warni . Apa warna kau nak, ada Senah. Baru nampak ceria sikit kau pakai baju color color. Tak nampak kusam sangat. Orang bukan Islam kalau tengok pun mesti tertarik jek nak tau lebih pasal Islam ni. Media dah hentam kita teruk so tak payah kita nak nampak kan Islam lagik teruk dengan cara berpakaian kita yang kurang stylo…Ye dak !!..

“Rasulullah bersabda,’Dunia ini adalah perhiasan, dan sebaik-baik perhiasan adalah wanita solehah’. (HR Muslim).”

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

 

 

 

 

3 thoughts on “FESYEN MUSLIMAH : EDISI DRESS

  1. […] aku ni tak lah pandai mana pun pasal fesyen fesyen muslimah ni , tapi kalau berdasarkan logic , mana Inner Tudung yang nampak lawa kat tudung korang tu , […]

  2. bagus sangat

  3. Jazakallah khairan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 − 2 =