Posted on

Koleksi TudungPeople ON SALE !

bismilahh

 

UPDATE Aug-2016: Now you can shop muslimah directly on our web store. View available ‘fesyen muslimah’ collection now — or, take me to the pink shawl.

 

Lama gila aku tak tulis apa apa post ek ? Somehow “mojo” aku hilang la. Aku focus kat benda lain, patu benda kena taip taip ni aku hold kejap. Anyway hari ni aku nak cakap pasal jenis jenis tudung/hijab/shawl yang ada kat market sekarang ni. Nak nak pulak 2 minggu lagik nak raya. So makin macam macam pesen yang keluar.

Sebagai contoh shawl dari TudungPeople ni ; untuk koleksi Luna Printed Shawl. Tudung ni special…Aku yang tengok ni pun mcm teruja nak beli. Sebabnya ada 3 :-

(1) Tudung ni mother friendly

– aku tak berapa pasti la apa yang mother friendly nye…mungkin sebab tudung ni dalam category instant shawl , so dia jenis sarung jek dah lawa. tak payah nak pakai jarum bebanyak macam tengah akupuntur   🙂

(2) Tudung ni boleh masuk terus dalam washing machine

– haa yang ni aku suka. senang bai. tak payah kau nak asing asing mana satu basuh tangan , mana satu masuk mesin..semua terus main masuk mesin jek. Kan jimat masa macam tu..Kudos pada yang mencipta.

(3) Tudung ni tak payah gosok

– bab yang ni memang win !!! senang nak pergi mana2..bawak travel pun senang. Tak payah mu nak usung seterika ke mana mana semata mata nak gosok tudung. Kalau kat umah , tudung ni bole kau terus capai dari ampaian pastu terus pakai. WIN gila !

So disebabkan reason reason ni la aku rasa shawl TudungPeople ni memang sesuai untuk mak2 kat luar sana. Kalau korang minat korang bole klik kat bawah ni..Kalau tak minat bole ke sini terus untuk tengok mende lain yang korang minat.posts tudung people 1buy-now-blue

posts tudung people 2Apa apa pun aku belanja satu hadis. (aku amik kat sini)

Hadith :
Rasulullah s.a.w telah bersabda yang maksudnya:”Satu dinar yang engkau belanjakan pada jalan Allah, satu dinar yang engkau gunakan untuk memerdekakan hamba, satu dinar yang engkau sedekahkan kepada fakir miskin, satu dinar yang engkau nafkahkan untuk keluargamu, yang paling besar pahala ganjarannya ialah yang kamu nafkahkan kepada keluargamu”

(Hadith Riwayat Muslim)

 

Ha apa lagik , kalau korang beli tudung tu , beli la jugak selai untuk mak hang, mak mertua hang , ipar duai bagai…baru berkat ….

Salamzz

Posted on

TIPS PROJEK MEMIKAT SUAMI

bismilahh

 

Nama jek tips Projek Memikat Suami , tapi hakikatnya aku nak post kata kata hikmah atau pun nasihat yang berguna untuk kita. Bole dijadikan panduan atau renungan bersama. Kira macam tips jugak la..Tips untuk menjalani hidup ni dengan lebih barakah la orang cakap.

Kadang kadang kata kata orang bijak pandai ni memang bole buat kita makan dalam…sebab terkena batang hidung sendiri kan. Tapi tu la , jalan cerita kehidupan manusia ni lain lain. Pepandai la korang amik mana yang bagus mana yang tak.

Anyway gi SINI , kalau nak layan benda benda yang lagik best !

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

 

viral quote tudung viral 1 viral tudung quote tudung  hijab tips 9 hijab tips 8 hijab tips 7 hijab tips 6 hijab tips 5 hijab tips 4 hijab tips 3 hijab tips 2 hijab tips 1

4   02522a2b2726fb0a03bb19f2d8d9524d   5c7c6c218a82732af998ec631cf1d5e610308350_671366796250815_2355244102039726196_n     Kata-Mutiara-Muslim    gaza   hm      Hijab presentation

 

OK kalau tak cukup…klik SINI PULEK