Posted on

Koleksi TudungPeople ON SALE !

bismilahh

 

UPDATE Aug-2016: Now you can shop muslimah directly on our web store. View available ‘fesyen muslimah’ collection now — or, take me to the pink shawl.

 

Lama gila aku tak tulis apa apa post ek ? Somehow “mojo” aku hilang la. Aku focus kat benda lain, patu benda kena taip taip ni aku hold kejap. Anyway hari ni aku nak cakap pasal jenis jenis tudung/hijab/shawl yang ada kat market sekarang ni. Nak nak pulak 2 minggu lagik nak raya. So makin macam macam pesen yang keluar.

Sebagai contoh shawl dari TudungPeople ni ; untuk koleksi Luna Printed Shawl. Tudung ni special…Aku yang tengok ni pun mcm teruja nak beli. Sebabnya ada 3 :-

(1) Tudung ni mother friendly

– aku tak berapa pasti la apa yang mother friendly nye…mungkin sebab tudung ni dalam category instant shawl , so dia jenis sarung jek dah lawa. tak payah nak pakai jarum bebanyak macam tengah akupuntur   🙂

(2) Tudung ni boleh masuk terus dalam washing machine

– haa yang ni aku suka. senang bai. tak payah kau nak asing asing mana satu basuh tangan , mana satu masuk mesin..semua terus main masuk mesin jek. Kan jimat masa macam tu..Kudos pada yang mencipta.

(3) Tudung ni tak payah gosok

– bab yang ni memang win !!! senang nak pergi mana2..bawak travel pun senang. Tak payah mu nak usung seterika ke mana mana semata mata nak gosok tudung. Kalau kat umah , tudung ni bole kau terus capai dari ampaian pastu terus pakai. WIN gila !

So disebabkan reason reason ni la aku rasa shawl TudungPeople ni memang sesuai untuk mak2 kat luar sana. Kalau korang minat korang bole klik kat bawah ni..Kalau tak minat bole ke sini terus untuk tengok mende lain yang korang minat.posts tudung people 1buy-now-blue

posts tudung people 2Apa apa pun aku belanja satu hadis. (aku amik kat sini)

Hadith :
Rasulullah s.a.w telah bersabda yang maksudnya:”Satu dinar yang engkau belanjakan pada jalan Allah, satu dinar yang engkau gunakan untuk memerdekakan hamba, satu dinar yang engkau sedekahkan kepada fakir miskin, satu dinar yang engkau nafkahkan untuk keluargamu, yang paling besar pahala ganjarannya ialah yang kamu nafkahkan kepada keluargamu”

(Hadith Riwayat Muslim)

 

Ha apa lagik , kalau korang beli tudung tu , beli la jugak selai untuk mak hang, mak mertua hang , ipar duai bagai…baru berkat ….

Salamzz

Posted on

INNER TUDUNG

zalora Anak-Tudung-Inner-Magic-872362-1 FP

bismilahh

 

UPDATE Aug-2016: Now you can shop muslimah directly on our web store. View available ‘fesyen muslimah’ collection now — or, take me to the pink shawl.

aliex inner tudung 2

buy now long

aliex inner tudung

buy now long

 

Lama gak tak menulis ni, ada la dekat 2 minggu kot. Nak cakap sibuk , semua orang sibuk kan…tapi entah apa yang aku sibuk kan pun aku tak tau. Well adik aku kawin la mggu lepas. Patu at the same time , anak anak aku sakit..so aku macam takde masa nak mengadap laptop aku ni.

Anyway hari ni aku bukan nak cakap pasal sape yang paling sibuk dalam dunia , tapi aku nak citer pasal Inner Tudung atau pun orang melayu cakap Anak Tudung. Inner Tudung ni ada macam macam , ada yang nipis , ada yang tebal , ada yang bersilang kat depan , ada yang tutup leher penuh ,ada yang tutup sikit ..Pendek kata memang macam macam jenis ahh..Tapi dalam bebanyak tu mana satu yang korang nak pakai…Well pada pendapat aku , pakai ikut mana yang sesuai ngan tudung korang dan ikut keselesaan. Sebab kadang kadang tudung kita ada yang jenis kain tebal , patu  korang pakai lak Inner Tudung nipis yang jenis lycra tu , memang tak masuk beb . Nak nak kalau tudung ko jenis tudung syriatudung kain cotton , tapi Inner Tudung lycra…Tak jive ahh macam tu…

Well aku ni tak lah pandai mana pun pasal fesyen fesyen muslimah ni , tapi kalau berdasarkan logic , mana Inner Tudung yang nampak lawa kat tudung korang tu , korang pakai la…color masyuk , stail masyuk..then you are good to go…

Lagipun Inner Tudung ni harga dia murah jek…Jadik aku suggest korang beli la banyak banyak anak tudung tu..macam macam color. Nanti senang. Especially macam aku ni yang selalu jek misplaced Inner Tudung aku tu..So satu hari , aku beli banyak terus…Hilang ?? No hal…Dalam gobok ada lagik…

Ok la..panjang la aku membebel..jom layan kisah nabi SAW kat bawah ni (aku amik kat sini)..patu korang layan lak jenis jenis Inner Tudung kat atas nun….

wasalam…

Rasulullah SAW berkata: Halaaku nisaai ummatii filahmaraini adzdszahabu watstsayaaburriqaaqi. Terdapat dua penyebab yang menghancurkan umat saya, yang pertama adalah emas (perhiasan-perhiasan) dan yang ke dua adalah pakaian-pakaian tipis dan menampakkan tubuh. (Arsyaadu al-Quluub, Jilid 1).

SHOPPING TIPS :

Andaikata bila korang dah scroll sampai bawah ni dan dalam hati korang berkata , “aiik tu je ke tudung2 nye? ” ; jgn tutup dulu browser website aku ni..nak koleksi lagik byk , cuba korang klik

SINI , SINI ataupun SINI.

Pastu bila dah masuk  online shop yang jual tudung tu , korang search je la dari situ apa kebenda sebenarnya yang korang nak..ada lebih 50,000 collection kot..so HAPPY HUNTING !

 

 

Posted on

TUDUNG BAWAL

bismilahh

 

Ek ellehh tudung bawal jek..ha ye Senah , tudung bawal jek..ko jangan pandang sebelah mata orang yang pakai tudung bawal ni..silap2 diaorang pakai lagik semenggah dari ko hokeyy..

Biasanya orang yang pakai tudung bawal ni adalah pemakai tegar yang aku rasa sejak dari mula pakai tudung , diarog dah start ngan tudung bawal..jadik tak heran la kalau tu yang mereka rasa selesa nak pakai walaupun umur dah lanjut…lagi pun ok jek aku tengok orang pakai tudung bawal ni…classic per…Yang best nye , ada pemakai-pemakai tegar ni , aku tengok style diaorg still maintain old skool – pin depan patu ada ring untuk ikat bagian tudung depan dada tu…memang old skool to the max !  Aku memang tabik ngan diaorg…walaupun badai tudung apa sekali pun yang datang  , tudung bawal totap di hati.

Tapi pada aku la , apa yang bestnye tudung bawal ni ialah harga dia biasanya sangat murah..ko tengok eh. Simple example la kau tengok berapa harga Tudung Fareeda atau pun Tudung Ariani atau pun any tudung yang tengah hangat kat pasaran sekarang ni patu kau banding kan dengan harga tudung bawal….jauh betul beza nya kan….Aku bukan la anti tudung tudung mahal tu, tapi aku rasa as long as matlamat pemakaian menutup aurat tercapai, then setel la…memang la patu akan ada pulak yang akan mempertikaikan yang beli kasut memahal letak kat kaki takpe pulak…tapi beli tudung mahal tak nak la pulerkk….well kalau dah kes macam ni , aku rasa pokok pangkal nye kena tengok niat orang tu. Then lepas tu jenis tudung apa yang dia nak sarung kat kepala dia , suka hati dia la kan…yang penting kita jangan kutuk la apa pun jenis tudung orang lain nak pakai kan…senang cakap mcm ni la , kita tengok dulu seluar kita dah zip ke belom sebelum kita sibuk tengok zip sluar orang lain…

Ok hijabers…belanja satu hadith utk anda semua.

It was narrated that Abu Hurairah (RA) said: Rasool-Allah (PBUH) said: “There are two types of the people of Hell whom I have not seen: People having whips, like the tails of cows, with which they strike the people; and women who are clothed yet naked (i.e. scantily dressed); with their heads like the humps of camels leaning to one side. They will not enter Paradise nor smell its (Jannah’s) fragrance, and its fragrance may be detected from such & such distance.”   (cilok kat SINI)

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

 

SHOPPING TIPS :

Andaikata bila korang dah scroll sampai bawah ni dan dalam hati korang berkata , “aiik tu je ke tudung2 nye? ” ; jgn tutup dulu browser website aku ni..nak koleksi lagik byk , cuba korang klik

SINI , SINI ataupun SINI.

Pastu bila dah masuk  online shop yang jual tudung tu , korang search je la dari situ apa kebenda sebenarnya yang korang nak..ada lebih 50,000 collection kot..so HAPPY HUNTING !

 

Posted on

INSTANT SHAWL


bismilahh

 

 

Instant-Shawl-with-Separate-Inner-873462-1-catalog     Instant-Shawl-with-Separate-Inner-773462-1     Instant-Shawl-with-Attached-Inner-673462-1-catalog
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue

Instant-Shawl-with-Attached-Inner-573462-1    Instant-Shawl-with-Separate-Inner-473462-1    Instant-Shawl-with-Attached-Inner-373462-1
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue

Instant-Shawl-with-Attached-Inner-273462-1-catalog      Instant-Shawl 1
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue

Zalora Sara-Lutfiyah-Instant-Shawl-175482-1     Zalora Sara-Lutfiyah-Instant-Shawl-175482-1     zalora Sara-Lutfiyah-Instant-Shawl-075482-1
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue

zalora Sara-Lutfiyah-Instant-Shawl-965482-1      zalora Sara-Lutfiyah-Instant-Shawl-765482-1zalora Sara-Isabell-Diamond-975482-1
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue

zalora Sara-Isabell-Diamond-085482-1    zalora Sara-Isabell-Diamond-775482-1    zalora Sara-Isabell-Diamond-875482-1
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue


fv instnt shawl 20
fv instnt shawl 18
fv instnt shawl 17
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fv instnt shawl 16
fv instnt shawl 15
fv instnt shawl 12
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fv instnt shawl 14
fv instnt shawl 13
fv instnt shawl 10
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fv instnt shawl 7
fv instnt shawl 9
fv instnt shawl 6
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fv instnt shawl 5
fv instnt shawl 3
fv instnt shawl
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue

lazada instant 11   lazada instant 10     lazada instant 9
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
lazada instant 8
lazada instant 7
lazada instant 6
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
lazada instant 5   lazada instant 4       lazada instant 3
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
lazada instant 2       lazada instant 1lazada instant 11
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue

THE INSTANT SHAWL STORY

Coming to a weekend , another new post, another new style , another new babbling.

Kali ni aku letak gambo gambo instant shawl pulak. Aku tau korang kat luar tu memang suka pakai shawl , stylo kot. Tapi aku tau jugak ada orang yang amik masa berejam nak cucuk pin situ , sini , kat dagu kat pipi bagai . So post kali ni pasal shawl jugak , tapi instant shawl ! Shawl segera orang melayu cakap. Senang jek, pakai terus cantik….gitewww

Instant shawl yang aku rasa tengah fofular sekarang ni ialah Nealofar. Retis Neelofa tu punya jenama. Aku tak sure pulak kalau dia yang reka sendiri tudung tu. Kalau memang dia yang sendiri design, kira terrer la jugak. Bole compete dengan Fareeda. Baru ada persaingan yang sehat kan.

Anyway pasal pemakaian instant shawl ni , ada yang bila pakai kena lilit satu kali. Ada pulak terus sarung jek. Depend mana yang korang suka ah..Pada aku kalau dah nak instant , pakai yang terus sarung je la kan. Kalau nak lilit lilit beli jek shawl biasa tu. Macam macam pesen bole buat. Apa pun terpulang la pada si pemakai ..ye dok ? Aptb..

Biasanya instant shawl ni ,  jenis tudung yang tak payah gosok..Ha suka kan ?? Especially kalau nak pegi keje..amik jek tudung tu , then terus pakai . Takde la kelam kabut pagi tu ko nak kena gosok baju , gosok tudung , gosok baju laki ko lagik…gila pressure kot. Seb baik la ada orang mcm neelopa ni yang buat tudung instant ek…

Yang bagus tudung tudung sekarang ni semuanya memang jenis dah labuh tutup dada. Jadik orang tak leh teka size buah dada korang (hahaha! macam kenyataan Felixia Yeap..baca sini).

Pastu dah tak jarang. Orang tak leh teka gak , sama ada leher korang berdaki ke tak…hehehe.

Ni ada hadith aku dpt dari sini :-

Narrated Safiya bint Shaiba: ‘Aisha used to say: “When (the Verse): “They should draw their veils over their necks and bosoms,” was revealed, (the ladies) cut their waist sheets at the edges and covered their faces with the cut pieces.”  (Sahih Bukhari 6:60:282)

So selamat berinstant shawl

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

SHOPPING TIPS :

Andaikata bila korang dah scroll sampai bawah ni dan dalam hati korang berkata , “aiik tu je ke tudung2 nye? ” ; jgn tutup dulu browser website aku ni..nak koleksi lagik byk , cuba korang klik

SINI , SINI ataupun SINI.

Pastu bila dah masuk  online shop yang jual tudung tu , korang search je la dari situ apa kebenda sebenarnya yang korang nak..ada lebih 50,000 collection kot..so HAPPY HUNTING !

 

Posted on

TUDUNG SYRIA

bismilahh

 

fv syria 4                  fv syria 3            fv syria 2

fv syria                 fv syria 7             fv syria 5

 

Dah lama jugak tak update blog ni..bukan apa aku tengah sibuk kemaskini kan benda benda lain kat dalam laman Tudung Terkini For You ni..Aku nak semuanya nampak ok. Untuk sape ? For You jugak kan ….

Ok la entry kali ni aku nak pasal tudung syria..Apa tu tudung syria ? Apsal syria pulak kan..Orang Syria pakai tudung mcam ni ke ? Aku ada la jugak buat google image search , memang kebanyakan orang kat sana memang pakai tudung style anak kat dalam tu melekap..pasal tu la agaknya terbawak bawak nama tudung syria tu.

Tudung jenis ni, ada orang suka , ada orang tak suka sebab kalau first time pakai kita akan nampak muka kita pelik. Tp bukan sebab tudung tu magik tapi sebab mcam aku ckp tadi la, anak tudung yang dalam tu melekap kat kepala . Jadi bagian depan muka kita tu dah nampak mcm kepala botak atau dahi luas satu macam…betul tak ?

Anyway pada aku tudung syria ni sesuai untuk orang orang nak cepat atau yang ada anak kecik. Sebab tudung ni main sarung je kan. Kalau anak korang nak tarik tarik tudung tu pun no hal..sarung je la balik..cuba ko compare senario yang sama kalau kau pakai tudung shawl yang berbelit belit dan berpin pin tu …perghhh mau nak nangis dibuat nya.

Walaupun tudung ni bole la dikatakan tudung yang sempoi tapi tudung ni tetap cantik dan menawan. Especially kalau korang pandai pilih color atau corak yang cantik cantik. Bole jek kalau nak letak brooch besar besar kat tepi tudung tu ke…ikut kreativiti korang la. Yang penting korang rasa selesa pakai dan nampak kemas. Macam petikan ayat Quran 7:26 kat bawah ni :-

“Wahai anak-anak Adam! Sesungguhnya Kami telah menurunkan kepada kamu (bahan-bahan untuk) pakaian menutup aurat kamu, dan pakaian perhiasan; dan pakaian yang berupa taqwa itulah yang sebaik-baiknya. Yang demikian itu adalah dari tanda-tanda (limpah kurnia) Allah (dan rahmatNya kepada hamba-hambaNya) supaya mereka mengenangnya (dan bersyukur)”

Selamat bertudung….

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

Posted on

FESYEN TUDUNG TERKINI

bismilahh

Well well well , ada apa dengan Tudung Terkini For You ni? Cinta ? Ranggak ? Mesti la tak kan..Mesti la ada tudung , ngek ! Untuk post yang ni aku just nak kasik synopsis pasal web page ni. Tujuan aku wujud kan page ni sebab aku nak letak all the best and coolest and once in a while the simplest tudung dan jugak fesyen atau muslim wear yang ada kat luar tu. Dan yang bestnye aku letak kan kat dalam satu blog..bukan saje senang untuk orang lain nak carik tapi senang untuk aku sendiri nak carik.

Sesuai dengan nama Tudung Terkini, maka nya aku dah search kan untuk korang semua fesyen fesyen yang terbaru dan terbaek. Korang tak payah la susah susah klik kedai tu , klik kedai ni pastu lupa pulak mana satu tab untuk tudung yang korang berkenan tadi. Semua yang aku letak kat sini ada lah yang latest.

Contohnya untuk koleksi Shawl . Macam macam aku letak dalam blog Tudung Terkini For You ni. Ada Shawl biasa (normal shawl) , Shawl corak corak (printed shawl) , Shawl Labuh (Long Shawl) dan akan datang aku akan letak segala macam shawl lagik yang aku jumpa.

Untuk tudung biasa pulak , so far cuma ada Tudung Labuh : Edisi Umrah & Haji. Orang orang nak ke Mekah kena cek it out ni , sebab dulu aku susah betul nak carik tudung ustazah ni online. Tapi skrg tidak lagik ! Tudung Terkini For You kan ada….

Flower Delivery - FlowerAdvisor

Ok satu lagik , kat dalam blog aku ni walaupun namanya Tudung Terkini  For You tapi aku tetap letak fesyen fesyen yang berkaitan ..maksudnya bukan tudung je la…aku ada letak jugak koleksi Abaya. Abaya ni bukan sembarangan abaya ye , ia didatangkan dari London , UK giteww..jadik korang bole la tengok contoh orang Islam negara lain dress up jugak. Then ada jugak T Shirt Muslimah yang sesuai dengan status pakaian muslimah labuh ye kak…Pastu ada jugak baju muslimah untuk anak anak kita…Dengan lain kata memang berbaloi la korang browse web page aku ni…

Kalau ada cadangan nak kasik utk aku improve kan blog ni atau ada komen nak hentam aku , bole la korang letak kat bagian komen nun …Nanti aku baca…

So apa lagik ..layan la koleksi vavavoommm yang aku dah letak ni. Korang klik link link yang aku dah highlight kat atas tu..yang bawah ni sikit jek..ada byk lagik koleksi untuk korang tengok kat sini..Apa2 pun Two Thumbs Up dari aku sendiri !!

 

             INSTANT SHAWL

collage instant shawl

Collage shawl 2

 

 

FESYEN MUSLIMAH / ABAYA

collage zalora FB

abaya collage

Abaya Collage 2

buy-now-blue

 

 

PLAIN SHAWL

Normal shawl 1

buy-now-blue

 

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

Posted on

TUDUNG SHAWL / PLAIN SHAWL

bismilahh

 

UPDATE Aug-2016: Now you can shop muslimah directly on our web store. View available ‘fesyen muslimah’ collection now — or, take me to the pink shawl.

fv plain shawl 12
fv plain shawl 11[/one_third][one_third_last]   fv plain shawl 10
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue

 
fv plain shawl 9
fv plain shawl 8
fv plain shawl 7
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue

 
fv plain shawl 5[/one_third][one_third]fv plain shawl 4[/one_third][one_third_last]fv plain shawl 3[/one_third_last][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

[one_third]fv plain shawl 2[/one_third][one_third]fv plain shawl 1[/one_third][one_third_last]fv plain shawl 21[/one_third_last][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

[one_third]fv plain shawl 20[/one_third][one_third]fv plain shawl 19[/one_third][one_third_last]fv plain shawl 18[/one_third_last][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

[one_third]fv plain shawl 16[/one_third][one_third]fv plain shawl 14[/one_third][one_third_last]fv plain shawl 13[/one_third_last][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

shawl #4shawl #5  shawl #6[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

shawl #7shawl #8  shawl #9[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

[one_third]shawl #10[/one_third][one_third]shawl #11[/one_third][one_third_last]shawl #12[/one_third_last][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

shawl #13   shawl #14  shawl #15[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

shawl #16[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

Shawl Labuh sudah , shawl corak corak pun sudah. Jadi  hari ni kita tunjuk koleksi yang biasa biasa jek..Sebab kadang kadang kita nak jugak pakai sesimple je kan macam tudung shawl yang plain..Sempoi kan ? Tudung Terkini For You ni pada aku konsep nye memang bagus. Kita cater untuk semua golongan koperat , keparat dan yang tak larat aku nak tengok pun kita bole cater. So kat bawah ni kita tunjuk koleksi tudung shawl simple atau pun Normal Shawl  atau pun plain shawl jek . Tapi normal normal pun penampilan korang terjaga sebab cantik je tudung tudung shawl ni semua; sedap je mata memandang. Orang cakap memang kena la dengan konsep Tudung Terkini For You ni !!

Untuk adik adik kita yang nak gi kelas ke , nak gi keje ke , memang molek sangat kalau pakai tudung shawl gaya gini ..daripada ko pakai turban tinggi tinggi tu , nak masuk pintu lecture room pun blom tentu lepas…(over kan !! ) ..korang pakai mcm ni kan elok..nak pakai pun tak susah sebab tudung shawl ni dalam kategori Instant Shawl. Senang ko nak pakai dik oii…

Aku bukan apa, kekadang aku rimas tengok orang pakai tudung yang kekadang sampai terbelit belit kat leher tu..apa cerita dik oii…ko tengah practice nak ikat tali gantung ke ? Ha kan dah over perumpaan aku tu…Tapi tu la, aku tak bole la nak ckp banyak banyak, ntah2 bila aku pakai tudung pun sebenarnya nampak selekeh..mana la tau kan.. Lagipun cantik tu kan pada pandangan mata masing masing, so kita tak baik ngata kat org ..Aku takde masalah sebenarnya , no hal, cuma aku nak korang nampak cantik jek…Maka aku bukak la page Tudung Terkini For You  ni..Niat akak ikhlas tu dik!!

So cuba la korang usha usha tudung shawl kat bawah ni..Penat akak kumpulkan koleksi terbaik dan tercantik untuk korang ! Kalau tak berkenan gak, takpe. Korang tengok sini pulak untuk sinopsis fesyen tudung terkini, abaya , t shirt muslimah , tudung labuh dan macam macam lagik koleksi yang ada kat web page Tudung Terkini For You ni.  Harga pun semua within korang punya budget jek. Kalau bole beli kasut memahal untuk sarung kat kaki, apa salahnye untuk tutup kepala tu kita keluarkan duit sikit kan…Tak mahal mana pun..

Rasulullah bersabda,’Dunia ini adalah perhiasan, dan sebaik-baik perhiasan adalah wanita solehah’. (HR Muslim).

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

Posted on

PRINTED SHAWL

bismilahh

 

Printed shawl AA 1       Printed shawl AA 2      Printed shawl AA 3[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

Printed shawl AA 4    Printed shawl AA 5    Printed shawl AA 6[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

Printed shawl AA 7    Printed shawl AA 8       printed shawl AA 9[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

printed shawl AA 10        printed shawl AA 11        printed shawl AA 12[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

[one_half]printed shawl AA 13[/one_half]    [one_half]printed shawl AA 14[/one_half]

[one_half]buy-now-blue[/one_half][one_half_last]buy-now-blue[/one_half_last]

 

 

Two-Design-131881-1-catalog              Two-Design-Printed Shawl-131881-1-catalog                 Two-Design-Printed Shawl-921881-1-catalog[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

 

[one_third]Two-Design-Printed Shawl-921881-1-catalog[/one_third][one_third]Two-Design-031881-1[/one_third][one_third]Ariani-Exclusive-Printed-Lace-Silk-Siti-Collection-Shawl-857022-1[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

[one_third]Ariani-Exclusive-Printed-Lace-Silk-Siti-Collection-Shawl-957022-1-catalog[/one_third][one_third]Ariani-Exclusive-Sld-Aleesya-Printed-Siti-Collection-Set-With-Inner-Shawl-350512-1[/one_third][one_third]Ariani-Exclusive-Sld-Aleesya-Printed-Siti-Collection-Set-With-Inner-Shawl-450512-1-catalog[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

 

[one_third]Ariani-Exclusive-Sld-Aleesya-Printed-Siti-Collection-Set-With-Inner-Shawl-550512-1-catalog[/one_third][one_third]Ariani-Exclusive-Sld-Aleesya-Printed-Siti-Collection-Set-With-Inner-Shawl-650512-1-catalog[/one_third][one_third]Ariani-Exclusive-Sld-Aleesya-Printed-Siti-Collection-Set-With-Inner-Shawl-750512-1[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

 

[one_third]Ariani-Exclusive-Sld-Aleesya-Printed-Siti-Collection-Set-With-Inner-Shawl-850512-1-catalog[/one_third][one_third]Arissa-183352-1-catalog[/one_third][one_third]Arissa-383352-1-catalog[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

 

[one_third]Arissa-383352-1-catalog[/one_third][one_third]Double-Layer-Plain-&-851012-1-catalog[/one_third][one_third]Double-Layer-Plain--961012-1[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

 

[one_half]Lara-869342-1-catalog[/one_half][one_half]Lara-969342-1[/one_half][one_half]buy-now-blue[/one_half][one_half_last]buy-now-blue[/one_half_last]

 

Hari ni printed shawl pulak ye..semalam dah pakai shawl plain kan, jadi hari ni nak pakai corak corak pulak la – atau orang putih panggil printed shawl. Baru vogue , tak giteww cik kiah ??? Hidup kena berwarna warni , baru berseri …(macam bole jadik tagline untuk Tudung Terkini For You gitu) .

Ada di kalangan orang yang aku kenal tak begitu suka pakai shawl ni. Dan aku percaya ramai lagik yang macam tu kat luar sana..katanya sebab shawl ni amik masa nak pakai, lebih lebih yang ada anak kecik, susah der nak handle. Dan ada jugak yang tak larat or tak reti nak lilit-lilit shawl tu. Mungkin diaorg blom pernah try je, pasal tu kluar comment comment yang mcm tu. Tapi jangan takut Cik Kiah , shawl sekarang dah senang nak pakai ..ada yang jenis pasang siap , kau sarung , pin sikit sikit , terus muka ko lawa Cik Kiah..Aku tak bohong memang ada yang mcam tu..magic kan ?? Cuba ko tengok post Tudung Terkini For You yang ini.

Macam printed shawl yang kat bawah ni , bukan jenis sarung terus lawa la, yang ni kena lilit sendiri..tapi jangan panik dulu !!! Di setiap post tudung tu , korang scroll bawah sikit dan dia ada ajar macam mana nak pakai shawl ni…hah gitewww…Memang kami di Tudung Terkini For You ni banyak membantu. Kita tak kan biarkan korang terkial kial carik maklumat sendiri. Kekadang kalau tak jumpa apa yang kita carik, bole give up der…Dah tu , tudung yang dah dibeli korang lipat jek letak dalam gobok..Membazir kot.

Jadik sebelom korang judge pasal penggunaan shawl ni , apa kata korang try beli satu , pastu ikut tutorial tu dan tengok ok ke tak…

Macam biasa la..sblom layan shawl yang vavavoomm ni , aku share skit hadith untuk renungan bersama

“Wahai Asma’ sesungguhnya seorang wanita itu apabila telah baligh (haidh) maka tidak boleh baginya menampakkan tubuhnya kecuali ini dan ini, seraya menunjukkan wajah dan telapak tangannya.” [HR Abu Dawud]

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

 

Posted on

SHAWL LABUH

pic monkey shawl labuh inspira #2


bismilahh

 

 

SL #8   SL AA 1    SL #1

 

SL #7SL #6SL #5

SL #4   SL #3  SL #3

Shawl-917042-1
Shawl-817042-1
Shawl-717042-1-catalog

Shawl-127042-1-catalog
Shawl-027042-1
Selendang-2-Tone-040512-1-catalog

Selendang-2-Tone-940512-1-catalog
Selendang-2-Tone-930512-1
Selendang-2-Tone-840512-1

Selendang-2-Tone-830512-1
Selendang-2-Tone-740512-1
Selendang-2-Tone-640512-1

Selendang-2-Tone-440512-1
Selendang-2-Tone-340512-1
Selendang-2-Tone-250512-1

Selendang-2-Tone-150512-1-catalog
Selendang-2-Tone-140512-1-catalog
Selendang-2-Tone-050512-1

fv shawl 27                   fv shawl 26                    fv shawl 25

fv shawl 24                     fv shawl 23                     fv shawl 22

fv shawl 21                     fv shawl 20                     fv shawl 19

fv shawl 18                    fv shawl 17                     fv shawl 16

fv shawl 15                     fv shawl 14                      fv shawl 13

fv shawl 12                    fv shawl 11                     fv shawl 10

fv shawl 9                    fv shawl 8                       fv shawl 7

fv shawl 6                    fv shawl 5                      fv shawl 4

fv shawl 3                    fv shawl 2                       fv shawl 1

 

Tak dapat dinafikan , sekarang shawl menjadi kegilaan para hijabster kat luar sana tu. Macam macam style, macam macam gaya , macam macam cara belit aku tengok hijabster tegar ni gayakan. Ada yang lagik kreatif , di tambahnye accessories yang unik unik. Ada yang nampak menarik tak kurang jugak ada yang nampak serabut (pada mata aku la) ..Anyway walau apa pun gaya shawl ni di kenakan yang penting niat asal tu ialah nak menutup aurat mengikut syariat agama….sebab kalau terlebih lebih bergaya pun berdosa kot…ntah la..wallahualam.

Aku kat Tudung Terkini For You ni tak nak jugak ketinggalan kumpul kan koleksi koleksi terbaik shawl ni. Nama pun Fesyen Tudung Terkini kan , so kena la ikut perkembangan semasa…in trend giteww !! Dan untuk post yang pertama ni aku akan tunjukkan koleksi Shawl Labuh. Kenapa shawl labuh ? Sebab Hadis kat bawah ni

“Hendaklah mereka (perempuan) melabuhkan kain tudung hingga menutupi dada-dada mereka.” (QS: An-Nur:31)

Berdesyumm…Makan dalam tak ?? So sebab tu la, koleksi yang aku akan tunjuk kat Tudung Terkini For You ni semuanya mengikut syarak la orang kata….Mengikut syarak, at the same time mengikut trend jugak. Ye dak ? So takde la orang bangsa lain tgk wanita Islam ni di oppress; pakaian satu style jek. Cukup cukup la media barat burukkan kita    kan – bila cakap wanita Islam jek , kluar pompuan pakai Burqa , asal wanita Islam jek , kluar pompuan pakai burqa. Kalau la orang negara luar tu tau macam mana cara hidup orang Islam sebenarnya terutama dalam cara berpakaian sure diaorg pun mungkin akan tertarik nak tau lebih lanjut pasal Islam. Jadik kita ni sebagai marhain wanita, yang aku rasa tak akan punya la pegang senapang untuk pergi berperang kat Palestin nun, so aku syorkan korang start la dengan benda sekecil kecil ini macam cara berpakaian kita ni..

Jadik apa korang tunggu lagik…check out our Shawl Labuh kat bawah ni..collectionnya memang Thumbs Up from us !!!

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You