Posted on

INNER TUDUNG

zalora Anak-Tudung-Inner-Magic-872362-1 FP

bismilahh

 

UPDATE Aug-2016: Now you can shop muslimah directly on our web store. View available ‘fesyen muslimah’ collection now — or, take me to the pink shawl.

aliex inner tudung 2

buy now long

aliex inner tudung

buy now long

 

Lama gak tak menulis ni, ada la dekat 2 minggu kot. Nak cakap sibuk , semua orang sibuk kan…tapi entah apa yang aku sibuk kan pun aku tak tau. Well adik aku kawin la mggu lepas. Patu at the same time , anak anak aku sakit..so aku macam takde masa nak mengadap laptop aku ni.

Anyway hari ni aku bukan nak cakap pasal sape yang paling sibuk dalam dunia , tapi aku nak citer pasal Inner Tudung atau pun orang melayu cakap Anak Tudung. Inner Tudung ni ada macam macam , ada yang nipis , ada yang tebal , ada yang bersilang kat depan , ada yang tutup leher penuh ,ada yang tutup sikit ..Pendek kata memang macam macam jenis ahh..Tapi dalam bebanyak tu mana satu yang korang nak pakai…Well pada pendapat aku , pakai ikut mana yang sesuai ngan tudung korang dan ikut keselesaan. Sebab kadang kadang tudung kita ada yang jenis kain tebal , patu  korang pakai lak Inner Tudung nipis yang jenis lycra tu , memang tak masuk beb . Nak nak kalau tudung ko jenis tudung syriatudung kain cotton , tapi Inner Tudung lycra…Tak jive ahh macam tu…

Well aku ni tak lah pandai mana pun pasal fesyen fesyen muslimah ni , tapi kalau berdasarkan logic , mana Inner Tudung yang nampak lawa kat tudung korang tu , korang pakai la…color masyuk , stail masyuk..then you are good to go…

Lagipun Inner Tudung ni harga dia murah jek…Jadik aku suggest korang beli la banyak banyak anak tudung tu..macam macam color. Nanti senang. Especially macam aku ni yang selalu jek misplaced Inner Tudung aku tu..So satu hari , aku beli banyak terus…Hilang ?? No hal…Dalam gobok ada lagik…

Ok la..panjang la aku membebel..jom layan kisah nabi SAW kat bawah ni (aku amik kat sini)..patu korang layan lak jenis jenis Inner Tudung kat atas nun….

wasalam…

Rasulullah SAW berkata: Halaaku nisaai ummatii filahmaraini adzdszahabu watstsayaaburriqaaqi. Terdapat dua penyebab yang menghancurkan umat saya, yang pertama adalah emas (perhiasan-perhiasan) dan yang ke dua adalah pakaian-pakaian tipis dan menampakkan tubuh. (Arsyaadu al-Quluub, Jilid 1).

SHOPPING TIPS :

Andaikata bila korang dah scroll sampai bawah ni dan dalam hati korang berkata , “aiik tu je ke tudung2 nye? ” ; jgn tutup dulu browser website aku ni..nak koleksi lagik byk , cuba korang klik

SINI , SINI ataupun SINI.

Pastu bila dah masuk  online shop yang jual tudung tu , korang search je la dari situ apa kebenda sebenarnya yang korang nak..ada lebih 50,000 collection kot..so HAPPY HUNTING !

 

 

Posted on

TUDUNG BAWAL

bismilahh

 

Ek ellehh tudung bawal jek..ha ye Senah , tudung bawal jek..ko jangan pandang sebelah mata orang yang pakai tudung bawal ni..silap2 diaorang pakai lagik semenggah dari ko hokeyy..

Biasanya orang yang pakai tudung bawal ni adalah pemakai tegar yang aku rasa sejak dari mula pakai tudung , diarog dah start ngan tudung bawal..jadik tak heran la kalau tu yang mereka rasa selesa nak pakai walaupun umur dah lanjut…lagi pun ok jek aku tengok orang pakai tudung bawal ni…classic per…Yang best nye , ada pemakai-pemakai tegar ni , aku tengok style diaorg still maintain old skool – pin depan patu ada ring untuk ikat bagian tudung depan dada tu…memang old skool to the max !  Aku memang tabik ngan diaorg…walaupun badai tudung apa sekali pun yang datang  , tudung bawal totap di hati.

Tapi pada aku la , apa yang bestnye tudung bawal ni ialah harga dia biasanya sangat murah..ko tengok eh. Simple example la kau tengok berapa harga Tudung Fareeda atau pun Tudung Ariani atau pun any tudung yang tengah hangat kat pasaran sekarang ni patu kau banding kan dengan harga tudung bawal….jauh betul beza nya kan….Aku bukan la anti tudung tudung mahal tu, tapi aku rasa as long as matlamat pemakaian menutup aurat tercapai, then setel la…memang la patu akan ada pulak yang akan mempertikaikan yang beli kasut memahal letak kat kaki takpe pulak…tapi beli tudung mahal tak nak la pulerkk….well kalau dah kes macam ni , aku rasa pokok pangkal nye kena tengok niat orang tu. Then lepas tu jenis tudung apa yang dia nak sarung kat kepala dia , suka hati dia la kan…yang penting kita jangan kutuk la apa pun jenis tudung orang lain nak pakai kan…senang cakap mcm ni la , kita tengok dulu seluar kita dah zip ke belom sebelum kita sibuk tengok zip sluar orang lain…

Ok hijabers…belanja satu hadith utk anda semua.

It was narrated that Abu Hurairah (RA) said: Rasool-Allah (PBUH) said: “There are two types of the people of Hell whom I have not seen: People having whips, like the tails of cows, with which they strike the people; and women who are clothed yet naked (i.e. scantily dressed); with their heads like the humps of camels leaning to one side. They will not enter Paradise nor smell its (Jannah’s) fragrance, and its fragrance may be detected from such & such distance.”   (cilok kat SINI)

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

 

SHOPPING TIPS :

Andaikata bila korang dah scroll sampai bawah ni dan dalam hati korang berkata , “aiik tu je ke tudung2 nye? ” ; jgn tutup dulu browser website aku ni..nak koleksi lagik byk , cuba korang klik

SINI , SINI ataupun SINI.

Pastu bila dah masuk  online shop yang jual tudung tu , korang search je la dari situ apa kebenda sebenarnya yang korang nak..ada lebih 50,000 collection kot..so HAPPY HUNTING !

 

Posted on

INSTANT SHAWL


bismilahh

 

 

Instant-Shawl-with-Separate-Inner-873462-1-catalog     Instant-Shawl-with-Separate-Inner-773462-1     Instant-Shawl-with-Attached-Inner-673462-1-catalog
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue

Instant-Shawl-with-Attached-Inner-573462-1    Instant-Shawl-with-Separate-Inner-473462-1    Instant-Shawl-with-Attached-Inner-373462-1
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue

Instant-Shawl-with-Attached-Inner-273462-1-catalog      Instant-Shawl 1
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue

Zalora Sara-Lutfiyah-Instant-Shawl-175482-1     Zalora Sara-Lutfiyah-Instant-Shawl-175482-1     zalora Sara-Lutfiyah-Instant-Shawl-075482-1
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue

zalora Sara-Lutfiyah-Instant-Shawl-965482-1      zalora Sara-Lutfiyah-Instant-Shawl-765482-1zalora Sara-Isabell-Diamond-975482-1
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue

zalora Sara-Isabell-Diamond-085482-1    zalora Sara-Isabell-Diamond-775482-1    zalora Sara-Isabell-Diamond-875482-1
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue


fv instnt shawl 20
fv instnt shawl 18
fv instnt shawl 17
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fv instnt shawl 16
fv instnt shawl 15
fv instnt shawl 12
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fv instnt shawl 14
fv instnt shawl 13
fv instnt shawl 10
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fv instnt shawl 7
fv instnt shawl 9
fv instnt shawl 6
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fv instnt shawl 5
fv instnt shawl 3
fv instnt shawl
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue

lazada instant 11   lazada instant 10     lazada instant 9
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
lazada instant 8
lazada instant 7
lazada instant 6
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
lazada instant 5   lazada instant 4       lazada instant 3
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
lazada instant 2       lazada instant 1lazada instant 11
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue

THE INSTANT SHAWL STORY

Coming to a weekend , another new post, another new style , another new babbling.

Kali ni aku letak gambo gambo instant shawl pulak. Aku tau korang kat luar tu memang suka pakai shawl , stylo kot. Tapi aku tau jugak ada orang yang amik masa berejam nak cucuk pin situ , sini , kat dagu kat pipi bagai . So post kali ni pasal shawl jugak , tapi instant shawl ! Shawl segera orang melayu cakap. Senang jek, pakai terus cantik….gitewww

Instant shawl yang aku rasa tengah fofular sekarang ni ialah Nealofar. Retis Neelofa tu punya jenama. Aku tak sure pulak kalau dia yang reka sendiri tudung tu. Kalau memang dia yang sendiri design, kira terrer la jugak. Bole compete dengan Fareeda. Baru ada persaingan yang sehat kan.

Anyway pasal pemakaian instant shawl ni , ada yang bila pakai kena lilit satu kali. Ada pulak terus sarung jek. Depend mana yang korang suka ah..Pada aku kalau dah nak instant , pakai yang terus sarung je la kan. Kalau nak lilit lilit beli jek shawl biasa tu. Macam macam pesen bole buat. Apa pun terpulang la pada si pemakai ..ye dok ? Aptb..

Biasanya instant shawl ni ,  jenis tudung yang tak payah gosok..Ha suka kan ?? Especially kalau nak pegi keje..amik jek tudung tu , then terus pakai . Takde la kelam kabut pagi tu ko nak kena gosok baju , gosok tudung , gosok baju laki ko lagik…gila pressure kot. Seb baik la ada orang mcm neelopa ni yang buat tudung instant ek…

Yang bagus tudung tudung sekarang ni semuanya memang jenis dah labuh tutup dada. Jadik orang tak leh teka size buah dada korang (hahaha! macam kenyataan Felixia Yeap..baca sini).

Pastu dah tak jarang. Orang tak leh teka gak , sama ada leher korang berdaki ke tak…hehehe.

Ni ada hadith aku dpt dari sini :-

Narrated Safiya bint Shaiba: ‘Aisha used to say: “When (the Verse): “They should draw their veils over their necks and bosoms,” was revealed, (the ladies) cut their waist sheets at the edges and covered their faces with the cut pieces.”  (Sahih Bukhari 6:60:282)

So selamat berinstant shawl

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

SHOPPING TIPS :

Andaikata bila korang dah scroll sampai bawah ni dan dalam hati korang berkata , “aiik tu je ke tudung2 nye? ” ; jgn tutup dulu browser website aku ni..nak koleksi lagik byk , cuba korang klik

SINI , SINI ataupun SINI.

Pastu bila dah masuk  online shop yang jual tudung tu , korang search je la dari situ apa kebenda sebenarnya yang korang nak..ada lebih 50,000 collection kot..so HAPPY HUNTING !

 

Posted on

TUDUNG SYRIA

bismilahh

 

fv syria 4                  fv syria 3            fv syria 2

fv syria                 fv syria 7             fv syria 5

 

Dah lama jugak tak update blog ni..bukan apa aku tengah sibuk kemaskini kan benda benda lain kat dalam laman Tudung Terkini For You ni..Aku nak semuanya nampak ok. Untuk sape ? For You jugak kan ….

Ok la entry kali ni aku nak pasal tudung syria..Apa tu tudung syria ? Apsal syria pulak kan..Orang Syria pakai tudung mcam ni ke ? Aku ada la jugak buat google image search , memang kebanyakan orang kat sana memang pakai tudung style anak kat dalam tu melekap..pasal tu la agaknya terbawak bawak nama tudung syria tu.

Tudung jenis ni, ada orang suka , ada orang tak suka sebab kalau first time pakai kita akan nampak muka kita pelik. Tp bukan sebab tudung tu magik tapi sebab mcam aku ckp tadi la, anak tudung yang dalam tu melekap kat kepala . Jadi bagian depan muka kita tu dah nampak mcm kepala botak atau dahi luas satu macam…betul tak ?

Anyway pada aku tudung syria ni sesuai untuk orang orang nak cepat atau yang ada anak kecik. Sebab tudung ni main sarung je kan. Kalau anak korang nak tarik tarik tudung tu pun no hal..sarung je la balik..cuba ko compare senario yang sama kalau kau pakai tudung shawl yang berbelit belit dan berpin pin tu …perghhh mau nak nangis dibuat nya.

Walaupun tudung ni bole la dikatakan tudung yang sempoi tapi tudung ni tetap cantik dan menawan. Especially kalau korang pandai pilih color atau corak yang cantik cantik. Bole jek kalau nak letak brooch besar besar kat tepi tudung tu ke…ikut kreativiti korang la. Yang penting korang rasa selesa pakai dan nampak kemas. Macam petikan ayat Quran 7:26 kat bawah ni :-

“Wahai anak-anak Adam! Sesungguhnya Kami telah menurunkan kepada kamu (bahan-bahan untuk) pakaian menutup aurat kamu, dan pakaian perhiasan; dan pakaian yang berupa taqwa itulah yang sebaik-baiknya. Yang demikian itu adalah dari tanda-tanda (limpah kurnia) Allah (dan rahmatNya kepada hamba-hambaNya) supaya mereka mengenangnya (dan bersyukur)”

Selamat bertudung….

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

Posted on

FESYEN TUDUNG TERKINI

bismilahh

Well well well , ada apa dengan Tudung Terkini For You ni? Cinta ? Ranggak ? Mesti la tak kan..Mesti la ada tudung , ngek ! Untuk post yang ni aku just nak kasik synopsis pasal web page ni. Tujuan aku wujud kan page ni sebab aku nak letak all the best and coolest and once in a while the simplest tudung dan jugak fesyen atau muslim wear yang ada kat luar tu. Dan yang bestnye aku letak kan kat dalam satu blog..bukan saje senang untuk orang lain nak carik tapi senang untuk aku sendiri nak carik.

Sesuai dengan nama Tudung Terkini, maka nya aku dah search kan untuk korang semua fesyen fesyen yang terbaru dan terbaek. Korang tak payah la susah susah klik kedai tu , klik kedai ni pastu lupa pulak mana satu tab untuk tudung yang korang berkenan tadi. Semua yang aku letak kat sini ada lah yang latest.

Contohnya untuk koleksi Shawl . Macam macam aku letak dalam blog Tudung Terkini For You ni. Ada Shawl biasa (normal shawl) , Shawl corak corak (printed shawl) , Shawl Labuh (Long Shawl) dan akan datang aku akan letak segala macam shawl lagik yang aku jumpa.

Untuk tudung biasa pulak , so far cuma ada Tudung Labuh : Edisi Umrah & Haji. Orang orang nak ke Mekah kena cek it out ni , sebab dulu aku susah betul nak carik tudung ustazah ni online. Tapi skrg tidak lagik ! Tudung Terkini For You kan ada….

Flower Delivery - FlowerAdvisor

Ok satu lagik , kat dalam blog aku ni walaupun namanya Tudung Terkini  For You tapi aku tetap letak fesyen fesyen yang berkaitan ..maksudnya bukan tudung je la…aku ada letak jugak koleksi Abaya. Abaya ni bukan sembarangan abaya ye , ia didatangkan dari London , UK giteww..jadik korang bole la tengok contoh orang Islam negara lain dress up jugak. Then ada jugak T Shirt Muslimah yang sesuai dengan status pakaian muslimah labuh ye kak…Pastu ada jugak baju muslimah untuk anak anak kita…Dengan lain kata memang berbaloi la korang browse web page aku ni…

Kalau ada cadangan nak kasik utk aku improve kan blog ni atau ada komen nak hentam aku , bole la korang letak kat bagian komen nun …Nanti aku baca…

So apa lagik ..layan la koleksi vavavoommm yang aku dah letak ni. Korang klik link link yang aku dah highlight kat atas tu..yang bawah ni sikit jek..ada byk lagik koleksi untuk korang tengok kat sini..Apa2 pun Two Thumbs Up dari aku sendiri !!

 

             INSTANT SHAWL

collage instant shawl

Collage shawl 2

 

 

FESYEN MUSLIMAH / ABAYA

collage zalora FB

abaya collage

Abaya Collage 2

buy-now-blue

 

 

PLAIN SHAWL

Normal shawl 1

buy-now-blue

 

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

Posted on

ABAYA COLLECTION

bismilahh

 

Gaya international

Hari ni untuk Tudung Terkini For You kita go international sikit. Asyik baju negara sendiri jek , cuba tengok baju orang Islam kat negara luar pakai pulak…ko ingat ko je yang bergaya ke Senah…diaorg lagik vavavoomm okk.

Fokus Abaya

Koleksi kali ni aku focus kat Abaya dulu. Abaya Collection yang ni di datangkan daripada UK . London okk!! Curlas Senah ko pakai Abaya dari London…Dalam Abaya Collection ni ada macam macam jenis yang ko bole pilih. Ada yang plain , ada yang floral , ada yang jenis kain Chiffon atau kain Cotton atau pun yang diperbuat dari kain Denim. Ada satu tu siap ada poket kat depan untuk letak Ipad!! Ha cuba korang carik yang mana satu…RARE ok !!! Memang kena la dengan konsep Tudung Terkini For You ni!!

Koleksi Abaya

Fesyen dalam Abaya Collection ni sesuai kalau korang nak guna bila kluar jalan jalan ke , pegi keje ke , jalan jalan kat taman ke atau pun kalau kena gayanya korang bole bawak pegi majlis dinner. Bila orang tanya “Eh Senah cantik baju you…beli kat mana?” ..Ha dah dpt soklan mcm tu ,tak segan ko nak jawab Senah ..”Ni Abaya London !!” Tapi ko jangan la sampai riak Senah.. tak baik pulak mcm tu..sesambil korang belek2 Abaya tu , ko tolong la promote kan page aku jugak, Tudung Terkini For You…Ko jangan lupa eh..Sebab banyak collection kat page aku ni yang cantik cantik , betul tak ? …Macam aku selalu ckp la kat posts aku yang lain lain, semua collection kat page ni aku pilih khas untuk korang. Termasuk la Abaya Collection ni..Aku amik semua yang aku rasa bila orang pakai akan nampak cantik..bukan bila aku pakai tau , tapi bila orang lain pakai..that’s why aku tak pilih koleksi yang cikai cikai sebab nanti nampak serabut. Dan yang penting aku nak imej Islam ni nampak lawo. Jangan busuk.

Firman Allah SWT maksudnya : “Hai nabi-nabi katakanlah kepada isteri-isterimu, anak perempuanmu dan isteri-isteri orang mukmin, hendaklah mereka memakai baju jilbab (baju labuh dan longgar) yang demikian itu supaya mereka mudah dikenali . Lantaran itu mereka tidak diganggu. Allah maha pengampun lagi maha penyayang.” (Surah al-Ahzab ayat 59)

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

Posted on

BUSANA MUSLIM ANAK

bismilahh

 

busana muslim kanak #1        busana muslim kanak #2     busana muslim kanak #3[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

busana muslim kanak #4        busana muslim kanak #5    busana muslim kanak #6[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

busana muslim anak #7         busana muslim anak #8      busana muslim anak #9[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

busana muslim anak #10          busana muslim anak #11     busana muslim anak #12[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

busana muslim anak #13          busana muslim anak #14      busana muslim anak #15[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

busana muslim anak #16             busana muslim anak #17     busana muslim anak #18[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

busana muslim anak #19        busana muslim anak #20    tudung_kanak-kanak_#5[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

tudung_kanak-kanak_#4       tudung_kanak-kanak_#3tudung_kanak-kanak_#2[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

tudung_kanak-kanak_#1[one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

Asyik baju kak ton jek…hari ni dalam Tudung Terkini For You kita tengok koleksi baju untuk anak kak ton pulak ye. Bebudak zaman sekarang ni dah bagus. Kalau dulu ada lah menjadik pemandangan biasa budak budak pakai skirt ataupun sluar pendek tapi sekarang ni diaorg dah mintak nak pakai tudung lilit bagai…ada sesetengah orang tua yang rimas kalau anak diaorg nak bergaya macam orang tua gitu , tapi ada gak mak bapak yang sporting dan turut kan je la apa kehendak anak diaorg tu…in a way bagus la jugak kan ..macam orang ckp , melentur buluh biar la dari rebung nya..tak giteww kak ton ???Ye la budak budak zaman sekarang ni pun makin lama makin susah nak jaga. Pengaruh macam macam , ada smart phone, ada Ipad, ada Samsung , ada youtube..Susah bai nak jaga ! Jadik ada bagusnye jugak kita dedah kan diaorang dengan busana muslim anak anak ni dari kecik.

Tudung Terkini For You memang prihatin la pasal kanak kanak ni sebab banyak sangat case melibatkan kanak kanak sekarang ni kan..Jadik aku rasa one of the way yang kita bole ajar anak anak kita ialah dengan cara mereka berpakaian. Hopefully bila diaorg dah besar nanti terbawa bawak la cara berpakaian muslimah ni kat diaorg , In Sha Allah.

So kat bawah ni Tudung Terkini For You ada collection busana muslim anak anak dan tudung kanak-kanak yang aku rasa tak la semak sangat kalau nak kasik anak-anak kita pakai. Cuba korang tengok dan klik. Harga pun bole tahan ok jugak…Tak mahal mana pun kalau nak banding dgn baju baju branded kat mall luar tu.

Dari pemerhatian dan kajian aku , baju baju gini orang Indonesia yang suka kasik anak anak diaorg pakai. So orang Malaysia pun sekarang dah mula start nak dedahkan anak anak diaorg dengan cara berpakaian ala ala busana muslim anak ni. Good job untuk para ibu bapa yang sedar akan kepentingan tata susila pakaian untuk anak ni. Dan kalau ada pembaca aku yang dari Indonesia , kalau korang suka kat collection kat bawah nun , bole jek nak beli…aku rasa kedai2 tu semua bole jek nak hantar….Selamat membrowse 🙂

Anyway ni ada satu hadis aku terjumpa pasal anak anak ni :-

Abu Hurairah radliallahu ‘anhu yang menceritakan bahwa Nabi Shallallahu’alaihiwasallam bersabda: “Tidak ada seorang anak pun yang terlahir kecuali dia dilahirkan dalam keadaan fithrah. Maka kemudian kedua orang tuanyalah yang akan menjadikan anak itu menjadi Yahudi, Nashrani atau Majusi sebagaimana binatang ternak yang melahirkan binatang ternak dengan sempurna. Apakah kalian melihat ada cacat padanya?” (dipetik dari sini )

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

Posted on

T SHIRT MUSLIMAH

bismilahh

 

 

t shirt muslimah_#1          t shirt muslimah_#2          t shirt muslimah_#3[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_#4          t shirt muslimah_#5         t shirt muslimah_#6[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_#7                t shirt muslimah_#8     t shirt Muslimah_#9[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt Muslimah_#10          t shirt Muslimah_#11       t shirt muslimah_#12[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_#13       t shirt muslimah_#14         t shirt muslimah_#15[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_Hilyah #1        t shirt muslimah_Hilyah #2     t shirt muslimah_Hilyah #3[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_Hilyah #4      t shirt muslimah_Hilyah #5        t shirt muslimah_Hilyah #6[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_Hilyah #7      t shirt muslimah_Hilyah #8          t shirt muslimah_Hilyah #9[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_Hilyah #10      t shirt muslimah_Hilyah #11      t shirt muslimah_Hilyah #12[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_Hilyah #13       t shirt muslimah_Hilyah #14      bajumuslimah_Hilyah #15[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_Hilyah #16[one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

Kadang kadang kita jadik buntu, baju apaaa la nak pakai hari ni. Kalau dulu baju singkat sikit sikit masih bole on lagik , tapi bila dah kahwin , kena la dgr cakap suami ye tak…kena pakai baju labuh labuh sikit . Tapi kalau nak kena pakai jubah atau abaya sokmo , gila panasss ye dak…ko ingat kita kat mana ? finland ?? nak pakai baju tetebal tiap hari…Ha pasal pilihan kita selalunya limited la , post kali ni aku buat kan koleksi khas untuk T Shirt Muslimah ni. Macam macam ada kat  Tudung Terkini For You ni..nama je Tudung Terkini For You , tapi bukan tudung je yang aku kumpul kan untuk korang . Ada T Shirt , ada Abaya, ada baju budak budak , ada dresses dan macam macam lagik. Best kan web page ni..Tak payah korang nak browse banyak banyak tempat dah, korang carik kat sini jek apa jenis tudung atau pakaian yang korang nak. In Sha Allah jumpa.

Anyway bagi sesapa yang masih tercarik carik mana la ada jual baju yang ala2 tshirt tapi labuh sikit , agak2 bole tutup punggung – dengan lain kata t shirt muslimah la..ha kat bawah ni ada koleksi yang aku kumpul…cecantik…mana yang korang suka , klik je la..di kumpul khas untuk korang oleh Tudung Terkini For Who ? For You lerrr…

T shirt muslimah ni kalau kena dengan gaya tudung yang korang pakai, memang tak nampak janggal sangat. Malah nampak sweet jek..Tak caya korang tengok sini untuk koleksi Printed Shawl , Normal Shawl dan Shawl Labuh. Pastu korang imagine tudung tudung tu dikenakan dengan t shirt t shirt muslimah ni…Memang sajak kan ?

Berbalik pada citer cara kita berpakaian ni kena ikut arahan suami , ni ha ada hadis sebut kenapa kena dengar cakap suami kita ye…

“Dari Aisyah ra yang menceritakan; Aku bertanya Rasulullah; “Siapakah yang paling besar haknya ke atas seorang perempuan?”. Jawab Nabi; “Suaminya”. Aku bertanya lagi; “Siapakah yang paling besar haknya ke atas seorang lelaki?”. Jawab Nabi; “Ibunya”. (HR al-Hakim)”

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

 

 

Posted on

FESYEN MUSLIMAH : EDISI DRESS


bismilahh

UPDATE Aug-2016: Now you can shop muslimahwear directly on our online store here at TudungTerkini4u.com. View available ‘fesyen muslimah’ collection now — or, take me to the pink shawl.


fesyen muslimah dress 1

fesyen muslimah dress 2

fesyen muslimah dress 3



fesyen muslimah dress 4
fesyen muslimah dress 5
fesyen muslimah dress 6

fesyen muslimah dress 7
fesyen muslimah dress 8
fesyen muslimah dress 9

fesyen muslimah dress 10
fesyen muslimah 11
fesyen muslimah dress 12

fesyen muslimah dress 13
fesyen muslimah 14
fesyen muslimah dress 15

fesyen muslimah dress 17
fesyen muslimah dress 16

fesyen muslimah dress 20

fesyen muslimah dress 21

fesyen muslimah 25
fesyen muslimah 26
fesyen muslimah 27
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah dress 28
fesyen muslimah dress 29
fesyen muslimah dress 30
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah dress 31
fesyen muslimah 32

buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah 32
fesyen muslimah 34
fesyen muslimah 34
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah 36
fesyen muslimah 37
fesyen muslimah 38
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah 39
fesyen muslimah 40
fesyen muslimah 40
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah 42
fesyen muslimah 42
fesyen muslimah 43

buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah 44
fesyen muslimah 45
fesyen muslimah 46
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah 47
fesyen muslimah 48
fesyen muslimah 49
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah 50
fesyen muslimah 51
fesyen muslimah 52
buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #1      fesyen_calosa #2      fesyen_calosa #3[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #4         fesyen_calosa #5  fesyen_calosa #6[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #7        fesyen_Calosa #9    fesyen_calosa #11[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #13       fesyen_calosa #15  fesyen_calosa #16[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #17      fesyen_calosa #18     fesyen_calosa #19[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #20       fesyen_calosa #21     fesyen_calosa #22[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #24        fesyen_calosa #25   fesyen_calosa #27[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #27     fesyen_calosa #28      fesyen_Calosa #29

 

fesyen_muslimah_calosa #31      fesyen_muslimah_calosa #32  fesyen_calosa #33

 

fesyen_calosa #34        fesyen_Calosa #12    fesyen_Calosa #23[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #10        fesyen_calosa #14    fesyen_Calosa #30[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

lazada fesyen 17 lazada fesyen 16 lazada fesyen 15[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

lazada fesyen 11 lazada fesyen 10 lazada fesyen 8[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

lazada fesyen 7 lazada fesyen 6 lazada fesyen 5[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

[one_third]lazada fesyen 4
lazada fesyen 3
lazada fesyen 2
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
lazada fesyen 13
lazada fesyen 11
lazada fesyen 12
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue

 

Hari ni Tudung Terkini For You nak share pasal fesyen muslimah : edisi dress pulak…pakai shawl dah cantik , atau tudung labuh pun dah cun, so takkan dah pakai cecantik camtu baju lak ketat nmpak montot kan, tak jive la macam tu…jadik atas keprihatinan Tudung Terkini For You , kat bawah ni ada koleksi fesyen muslimah yang menarikss u ollss ; edisi dress lagik…baru la tak facepalm kalau di kenakan dengan shawl ahkak yang cun tu..ataupun kalau nak nmpak lagik vavavoomm pakai turban macam YUNA !!! Lagi currlasss ko Senahh !

Flower Delivery - FlowerAdvisorKalau cakap pasal fesyen muslimah ni , memang ada macam macam jenis baju orang jual kat luar tu, macam macam gaya. Ada yang simple jek , macam T Shirt Muslimah , atau yang vogue sikit , macam abaya , atau pun untuk yang suka dress up feminin sikit akan pilih skirt with beautiful blouses. Ikut suka korang la. Yang penting muslimah kan…

Dalam koleksi Tudung Terkini For You kat bawah ni fesyen muslimah yang aku nak cover ada yang style jubah , dress , blouses , baju ala ala abaya ataupun yang fesyen berseluar bagi yang bila berjalan suka langkah besar besar (hahaha!) ..korang pilih la mana yang berkenan, ikut style masing masing. Kerja aku cuma tolong kumpulkan jek mana yang cecantik letak kat dalam satu page..Senang orang nak carik atau aku sendiri nak carik bila diri sendiri nak online shopping. Tak gitewww !!!

Baju baju muslimah ni , setau aku la , kalau dulu style nya cuma satu iaitu berjubah hitam ! Betul tak ? Sekarang tidak lagik ! Style dan Fashion dah macam macam Senah. Bukan takat Jubah Hitam..Ada Jubah Biru , Jubah Hijau, Jubah Merah Jambu , Jubah Warna Warni . Apa warna kau nak, ada Senah. Baru nampak ceria sikit kau pakai baju color color. Tak nampak kusam sangat. Orang bukan Islam kalau tengok pun mesti tertarik jek nak tau lebih pasal Islam ni. Media dah hentam kita teruk so tak payah kita nak nampak kan Islam lagik teruk dengan cara berpakaian kita yang kurang stylo…Ye dak !!..

“Rasulullah bersabda,’Dunia ini adalah perhiasan, dan sebaik-baik perhiasan adalah wanita solehah’. (HR Muslim).”

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

 

 

 

 

Posted on

PRINTED SHAWL

bismilahh

 

Printed shawl AA 1       Printed shawl AA 2      Printed shawl AA 3[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

Printed shawl AA 4    Printed shawl AA 5    Printed shawl AA 6[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

Printed shawl AA 7    Printed shawl AA 8       printed shawl AA 9[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

printed shawl AA 10        printed shawl AA 11        printed shawl AA 12[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

[one_half]printed shawl AA 13[/one_half]    [one_half]printed shawl AA 14[/one_half]

[one_half]buy-now-blue[/one_half][one_half_last]buy-now-blue[/one_half_last]

 

 

Two-Design-131881-1-catalog              Two-Design-Printed Shawl-131881-1-catalog                 Two-Design-Printed Shawl-921881-1-catalog[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

 

[one_third]Two-Design-Printed Shawl-921881-1-catalog[/one_third][one_third]Two-Design-031881-1[/one_third][one_third]Ariani-Exclusive-Printed-Lace-Silk-Siti-Collection-Shawl-857022-1[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

[one_third]Ariani-Exclusive-Printed-Lace-Silk-Siti-Collection-Shawl-957022-1-catalog[/one_third][one_third]Ariani-Exclusive-Sld-Aleesya-Printed-Siti-Collection-Set-With-Inner-Shawl-350512-1[/one_third][one_third]Ariani-Exclusive-Sld-Aleesya-Printed-Siti-Collection-Set-With-Inner-Shawl-450512-1-catalog[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

 

[one_third]Ariani-Exclusive-Sld-Aleesya-Printed-Siti-Collection-Set-With-Inner-Shawl-550512-1-catalog[/one_third][one_third]Ariani-Exclusive-Sld-Aleesya-Printed-Siti-Collection-Set-With-Inner-Shawl-650512-1-catalog[/one_third][one_third]Ariani-Exclusive-Sld-Aleesya-Printed-Siti-Collection-Set-With-Inner-Shawl-750512-1[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

 

[one_third]Ariani-Exclusive-Sld-Aleesya-Printed-Siti-Collection-Set-With-Inner-Shawl-850512-1-catalog[/one_third][one_third]Arissa-183352-1-catalog[/one_third][one_third]Arissa-383352-1-catalog[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

 

[one_third]Arissa-383352-1-catalog[/one_third][one_third]Double-Layer-Plain-&-851012-1-catalog[/one_third][one_third]Double-Layer-Plain--961012-1[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

 

[one_half]Lara-869342-1-catalog[/one_half][one_half]Lara-969342-1[/one_half][one_half]buy-now-blue[/one_half][one_half_last]buy-now-blue[/one_half_last]

 

Hari ni printed shawl pulak ye..semalam dah pakai shawl plain kan, jadi hari ni nak pakai corak corak pulak la – atau orang putih panggil printed shawl. Baru vogue , tak giteww cik kiah ??? Hidup kena berwarna warni , baru berseri …(macam bole jadik tagline untuk Tudung Terkini For You gitu) .

Ada di kalangan orang yang aku kenal tak begitu suka pakai shawl ni. Dan aku percaya ramai lagik yang macam tu kat luar sana..katanya sebab shawl ni amik masa nak pakai, lebih lebih yang ada anak kecik, susah der nak handle. Dan ada jugak yang tak larat or tak reti nak lilit-lilit shawl tu. Mungkin diaorg blom pernah try je, pasal tu kluar comment comment yang mcm tu. Tapi jangan takut Cik Kiah , shawl sekarang dah senang nak pakai ..ada yang jenis pasang siap , kau sarung , pin sikit sikit , terus muka ko lawa Cik Kiah..Aku tak bohong memang ada yang mcam tu..magic kan ?? Cuba ko tengok post Tudung Terkini For You yang ini.

Macam printed shawl yang kat bawah ni , bukan jenis sarung terus lawa la, yang ni kena lilit sendiri..tapi jangan panik dulu !!! Di setiap post tudung tu , korang scroll bawah sikit dan dia ada ajar macam mana nak pakai shawl ni…hah gitewww…Memang kami di Tudung Terkini For You ni banyak membantu. Kita tak kan biarkan korang terkial kial carik maklumat sendiri. Kekadang kalau tak jumpa apa yang kita carik, bole give up der…Dah tu , tudung yang dah dibeli korang lipat jek letak dalam gobok..Membazir kot.

Jadik sebelom korang judge pasal penggunaan shawl ni , apa kata korang try beli satu , pastu ikut tutorial tu dan tengok ok ke tak…

Macam biasa la..sblom layan shawl yang vavavoomm ni , aku share skit hadith untuk renungan bersama

“Wahai Asma’ sesungguhnya seorang wanita itu apabila telah baligh (haidh) maka tidak boleh baginya menampakkan tubuhnya kecuali ini dan ini, seraya menunjukkan wajah dan telapak tangannya.” [HR Abu Dawud]

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

 

Posted on

TUDUNG LABUH : EDISI UMRAH & HAJI

bismilahh

 

SIZE XL

Tudung Labuh 1   Tudung Labuh 2a   Tudung Labuh 3a

 

Tudung Labuh 4aTudung Labuh 6aTudung Labuh 5a

 

 

Tudung Labuh #10Tudung Labuh #7Tudung Labuh #9

 

 

 

SIZE XXL 

    imageedit_73_4300757106Tudung Labuh #1Tudung Labuh #2

 

Tudung Labuh #3Tudung Labuh #4Tudung Labuh #5

 

TL last #2imageedit_44_9136147506imageedit_46_8310938142

 

TL last #1

 

SIZE XXXL

  image edit #1imageedit_84_2121608134imageedit_81_9929331455

 

imageedit_77_8736110068imageedit_79_4052140630imageedit_75_3868115652

 

imageedit_71_7531812768imageedit_69_4823859598

Tudung Umrah

Post kali ni Tudung Terkini For You nak cover sikit pasal Tudung untuk Umrah atau Haji. Kalau dulu susah betul nak carik tudung yang sesuai untuk ke tempat suci ni , end up ramai yang pakai telekung bahagian atas tu je..betul tak ?? Tapi tu dedulu la, sekarang semua dah lawa…Tak caya tengok collection Tudung Labuh Edisi Umrah dan Haji kat bawah ni…memang vavavoomm….di kumpul khas oleh Tudung Terkini For You…Untuk sape? Untuk anda la…

Saiz Tudung

Tudungnya ada 3 size , XL , XXL dan XXXL..terpulang kepada si pemakai berapa besar dan berapa panjang tudung yang korang nak sarung…Kalau terasa yang panjang tu panas korang amik la size yang kecik sikit. Tapi kalau dah namanya kat Mekah kan , ko redha je la panas ke sejuk…Ke sana tujuannya bukan nak melawo pun kan..

Tak Perlu Gosok

Tudung ni memang super comfortable dan senang nak pakai..Tak payah gosok yo !! Senang der tu …Kat sana nanti mana ada masa nak gosok baju tudung bagai..Baik ko gunakan masa tu untuk duk kat mesjid mengaji ke solat ke , pendek kata penuhkan masa dengan beribadah la…So the last thing you want to do is kena gosok tudung baju bagai…kalau pakai tudung ni , tak payah der…ko amik sarung jek…save time !

Oh ! Satu lagik kalau dah sampai Tanah Suci tu jangan lupa pulak beli minyak wangi untuk si suami..Mesti suami ko suka Kiah.. Macam hadith kat bawah ni, cuba baca dan pahami…

Dipetik dari http://www.infoalharam.com/

Dan Nabi Muhammad Shalallahu ‘alaihi wa sallam sangat mencintai minyak wangi, seperti dijelaskan dalam sebuah hadits yang dikeluarkan oleh Imam Nasa’i dari Anas radhiyallahu ‘anhu, bahwa Nabi Muhammad Shalallahu ‘alaihi wa sallam bersabda:

“Dijadikan kecintaan pada diriku dari perkara dunia, wanita dan minyak wangi”. HR an-Nasa’i. Dan beliau tidak pernah menolak bila diberi minyak wangi.

Enjoy the collection you’all brought to you by Tudung Terkini For You ….Untuk sape lagi kan???

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You