Posted on

FESYEN TUDUNG TERKINI

bismilahh

Well well well , ada apa dengan Tudung Terkini For You ni? Cinta ? Ranggak ? Mesti la tak kan..Mesti la ada tudung , ngek ! Untuk post yang ni aku just nak kasik synopsis pasal web page ni. Tujuan aku wujud kan page ni sebab aku nak letak all the best and coolest and once in a while the simplest tudung dan jugak fesyen atau muslim wear yang ada kat luar tu. Dan yang bestnye aku letak kan kat dalam satu blog..bukan saje senang untuk orang lain nak carik tapi senang untuk aku sendiri nak carik.

Sesuai dengan nama Tudung Terkini, maka nya aku dah search kan untuk korang semua fesyen fesyen yang terbaru dan terbaek. Korang tak payah la susah susah klik kedai tu , klik kedai ni pastu lupa pulak mana satu tab untuk tudung yang korang berkenan tadi. Semua yang aku letak kat sini ada lah yang latest.

Contohnya untuk koleksi Shawl . Macam macam aku letak dalam blog Tudung Terkini For You ni. Ada Shawl biasa (normal shawl) , Shawl corak corak (printed shawl) , Shawl Labuh (Long Shawl) dan akan datang aku akan letak segala macam shawl lagik yang aku jumpa.

Untuk tudung biasa pulak , so far cuma ada Tudung Labuh : Edisi Umrah & Haji. Orang orang nak ke Mekah kena cek it out ni , sebab dulu aku susah betul nak carik tudung ustazah ni online. Tapi skrg tidak lagik ! Tudung Terkini For You kan ada….

Flower Delivery - FlowerAdvisor

Ok satu lagik , kat dalam blog aku ni walaupun namanya Tudung Terkini  For You tapi aku tetap letak fesyen fesyen yang berkaitan ..maksudnya bukan tudung je la…aku ada letak jugak koleksi Abaya. Abaya ni bukan sembarangan abaya ye , ia didatangkan dari London , UK giteww..jadik korang bole la tengok contoh orang Islam negara lain dress up jugak. Then ada jugak T Shirt Muslimah yang sesuai dengan status pakaian muslimah labuh ye kak…Pastu ada jugak baju muslimah untuk anak anak kita…Dengan lain kata memang berbaloi la korang browse web page aku ni…

Kalau ada cadangan nak kasik utk aku improve kan blog ni atau ada komen nak hentam aku , bole la korang letak kat bagian komen nun …Nanti aku baca…

So apa lagik ..layan la koleksi vavavoommm yang aku dah letak ni. Korang klik link link yang aku dah highlight kat atas tu..yang bawah ni sikit jek..ada byk lagik koleksi untuk korang tengok kat sini..Apa2 pun Two Thumbs Up dari aku sendiri !!

 

             INSTANT SHAWL

collage instant shawl

Collage shawl 2

 

 

FESYEN MUSLIMAH / ABAYA

collage zalora FB

abaya collage

Abaya Collage 2

buy-now-blue

 

 

PLAIN SHAWL

Normal shawl 1

buy-now-blue

 

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

Posted on

TUDUNG LABUH : EDISI UMRAH & HAJI

bismilahh

 

SIZE XL

Tudung Labuh 1   Tudung Labuh 2a   Tudung Labuh 3a

 

Tudung Labuh 4aTudung Labuh 6aTudung Labuh 5a

 

 

Tudung Labuh #10Tudung Labuh #7Tudung Labuh #9

 

 

 

SIZE XXL 

    imageedit_73_4300757106Tudung Labuh #1Tudung Labuh #2

 

Tudung Labuh #3Tudung Labuh #4Tudung Labuh #5

 

TL last #2imageedit_44_9136147506imageedit_46_8310938142

 

TL last #1

 

SIZE XXXL

  image edit #1imageedit_84_2121608134imageedit_81_9929331455

 

imageedit_77_8736110068imageedit_79_4052140630imageedit_75_3868115652

 

imageedit_71_7531812768imageedit_69_4823859598

Tudung Umrah

Post kali ni Tudung Terkini For You nak cover sikit pasal Tudung untuk Umrah atau Haji. Kalau dulu susah betul nak carik tudung yang sesuai untuk ke tempat suci ni , end up ramai yang pakai telekung bahagian atas tu je..betul tak ?? Tapi tu dedulu la, sekarang semua dah lawa…Tak caya tengok collection Tudung Labuh Edisi Umrah dan Haji kat bawah ni…memang vavavoomm….di kumpul khas oleh Tudung Terkini For You…Untuk sape? Untuk anda la…

Saiz Tudung

Tudungnya ada 3 size , XL , XXL dan XXXL..terpulang kepada si pemakai berapa besar dan berapa panjang tudung yang korang nak sarung…Kalau terasa yang panjang tu panas korang amik la size yang kecik sikit. Tapi kalau dah namanya kat Mekah kan , ko redha je la panas ke sejuk…Ke sana tujuannya bukan nak melawo pun kan..

Tak Perlu Gosok

Tudung ni memang super comfortable dan senang nak pakai..Tak payah gosok yo !! Senang der tu …Kat sana nanti mana ada masa nak gosok baju tudung bagai..Baik ko gunakan masa tu untuk duk kat mesjid mengaji ke solat ke , pendek kata penuhkan masa dengan beribadah la…So the last thing you want to do is kena gosok tudung baju bagai…kalau pakai tudung ni , tak payah der…ko amik sarung jek…save time !

Oh ! Satu lagik kalau dah sampai Tanah Suci tu jangan lupa pulak beli minyak wangi untuk si suami..Mesti suami ko suka Kiah.. Macam hadith kat bawah ni, cuba baca dan pahami…

Dipetik dari http://www.infoalharam.com/

Dan Nabi Muhammad Shalallahu ‘alaihi wa sallam sangat mencintai minyak wangi, seperti dijelaskan dalam sebuah hadits yang dikeluarkan oleh Imam Nasa’i dari Anas radhiyallahu ‘anhu, bahwa Nabi Muhammad Shalallahu ‘alaihi wa sallam bersabda:

“Dijadikan kecintaan pada diriku dari perkara dunia, wanita dan minyak wangi”. HR an-Nasa’i. Dan beliau tidak pernah menolak bila diberi minyak wangi.

Enjoy the collection you’all brought to you by Tudung Terkini For You ….Untuk sape lagi kan???

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You