Posted on

FESYEN TUDUNG TERKINI

bismilahh

Well well well , ada apa dengan Tudung Terkini For You ni? Cinta ? Ranggak ? Mesti la tak kan..Mesti la ada tudung , ngek ! Untuk post yang ni aku just nak kasik synopsis pasal web page ni. Tujuan aku wujud kan page ni sebab aku nak letak all the best and coolest and once in a while the simplest tudung dan jugak fesyen atau muslim wear yang ada kat luar tu. Dan yang bestnye aku letak kan kat dalam satu blog..bukan saje senang untuk orang lain nak carik tapi senang untuk aku sendiri nak carik.

Sesuai dengan nama Tudung Terkini, maka nya aku dah search kan untuk korang semua fesyen fesyen yang terbaru dan terbaek. Korang tak payah la susah susah klik kedai tu , klik kedai ni pastu lupa pulak mana satu tab untuk tudung yang korang berkenan tadi. Semua yang aku letak kat sini ada lah yang latest.

Contohnya untuk koleksi Shawl . Macam macam aku letak dalam blog Tudung Terkini For You ni. Ada Shawl biasa (normal shawl) , Shawl corak corak (printed shawl) , Shawl Labuh (Long Shawl) dan akan datang aku akan letak segala macam shawl lagik yang aku jumpa.

Untuk tudung biasa pulak , so far cuma ada Tudung Labuh : Edisi Umrah & Haji. Orang orang nak ke Mekah kena cek it out ni , sebab dulu aku susah betul nak carik tudung ustazah ni online. Tapi skrg tidak lagik ! Tudung Terkini For You kan ada….

Flower Delivery - FlowerAdvisor

Ok satu lagik , kat dalam blog aku ni walaupun namanya Tudung Terkini  For You tapi aku tetap letak fesyen fesyen yang berkaitan ..maksudnya bukan tudung je la…aku ada letak jugak koleksi Abaya. Abaya ni bukan sembarangan abaya ye , ia didatangkan dari London , UK giteww..jadik korang bole la tengok contoh orang Islam negara lain dress up jugak. Then ada jugak T Shirt Muslimah yang sesuai dengan status pakaian muslimah labuh ye kak…Pastu ada jugak baju muslimah untuk anak anak kita…Dengan lain kata memang berbaloi la korang browse web page aku ni…

Kalau ada cadangan nak kasik utk aku improve kan blog ni atau ada komen nak hentam aku , bole la korang letak kat bagian komen nun …Nanti aku baca…

So apa lagik ..layan la koleksi vavavoommm yang aku dah letak ni. Korang klik link link yang aku dah highlight kat atas tu..yang bawah ni sikit jek..ada byk lagik koleksi untuk korang tengok kat sini..Apa2 pun Two Thumbs Up dari aku sendiri !!

 

             INSTANT SHAWL

collage instant shawl

Collage shawl 2

 

 

FESYEN MUSLIMAH / ABAYA

collage zalora FB

abaya collage

Abaya Collage 2

buy-now-blue

 

 

PLAIN SHAWL

Normal shawl 1

buy-now-blue

 

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

Posted on

ABAYA COLLECTION

bismilahh

 

Gaya international

Hari ni untuk Tudung Terkini For You kita go international sikit. Asyik baju negara sendiri jek , cuba tengok baju orang Islam kat negara luar pakai pulak…ko ingat ko je yang bergaya ke Senah…diaorg lagik vavavoomm okk.

Fokus Abaya

Koleksi kali ni aku focus kat Abaya dulu. Abaya Collection yang ni di datangkan daripada UK . London okk!! Curlas Senah ko pakai Abaya dari London…Dalam Abaya Collection ni ada macam macam jenis yang ko bole pilih. Ada yang plain , ada yang floral , ada yang jenis kain Chiffon atau kain Cotton atau pun yang diperbuat dari kain Denim. Ada satu tu siap ada poket kat depan untuk letak Ipad!! Ha cuba korang carik yang mana satu…RARE ok !!! Memang kena la dengan konsep Tudung Terkini For You ni!!

Koleksi Abaya

Fesyen dalam Abaya Collection ni sesuai kalau korang nak guna bila kluar jalan jalan ke , pegi keje ke , jalan jalan kat taman ke atau pun kalau kena gayanya korang bole bawak pegi majlis dinner. Bila orang tanya “Eh Senah cantik baju you…beli kat mana?” ..Ha dah dpt soklan mcm tu ,tak segan ko nak jawab Senah ..”Ni Abaya London !!” Tapi ko jangan la sampai riak Senah.. tak baik pulak mcm tu..sesambil korang belek2 Abaya tu , ko tolong la promote kan page aku jugak, Tudung Terkini For You…Ko jangan lupa eh..Sebab banyak collection kat page aku ni yang cantik cantik , betul tak ? …Macam aku selalu ckp la kat posts aku yang lain lain, semua collection kat page ni aku pilih khas untuk korang. Termasuk la Abaya Collection ni..Aku amik semua yang aku rasa bila orang pakai akan nampak cantik..bukan bila aku pakai tau , tapi bila orang lain pakai..that’s why aku tak pilih koleksi yang cikai cikai sebab nanti nampak serabut. Dan yang penting aku nak imej Islam ni nampak lawo. Jangan busuk.

Firman Allah SWT maksudnya : “Hai nabi-nabi katakanlah kepada isteri-isterimu, anak perempuanmu dan isteri-isteri orang mukmin, hendaklah mereka memakai baju jilbab (baju labuh dan longgar) yang demikian itu supaya mereka mudah dikenali . Lantaran itu mereka tidak diganggu. Allah maha pengampun lagi maha penyayang.” (Surah al-Ahzab ayat 59)

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

Posted on

FESYEN MUSLIMAH : EDISI DRESS


bismilahh

UPDATE Aug-2016: Now you can shop muslimahwear directly on our online store here at TudungTerkini4u.com. View available ‘fesyen muslimah’ collection now — or, take me to the pink shawl.


fesyen muslimah dress 1

fesyen muslimah dress 2

fesyen muslimah dress 3



fesyen muslimah dress 4
fesyen muslimah dress 5
fesyen muslimah dress 6

fesyen muslimah dress 7
fesyen muslimah dress 8
fesyen muslimah dress 9

fesyen muslimah dress 10
fesyen muslimah 11
fesyen muslimah dress 12

fesyen muslimah dress 13
fesyen muslimah 14
fesyen muslimah dress 15

fesyen muslimah dress 17
fesyen muslimah dress 16

fesyen muslimah dress 20

fesyen muslimah dress 21

fesyen muslimah 25
fesyen muslimah 26
fesyen muslimah 27
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah dress 28
fesyen muslimah dress 29
fesyen muslimah dress 30
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah dress 31
fesyen muslimah 32

buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah 32
fesyen muslimah 34
fesyen muslimah 34
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah 36
fesyen muslimah 37
fesyen muslimah 38
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah 39
fesyen muslimah 40
fesyen muslimah 40
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah 42
fesyen muslimah 42
fesyen muslimah 43

buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah 44
fesyen muslimah 45
fesyen muslimah 46
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah 47
fesyen muslimah 48
fesyen muslimah 49
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah 50
fesyen muslimah 51
fesyen muslimah 52
buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #1      fesyen_calosa #2      fesyen_calosa #3[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #4         fesyen_calosa #5  fesyen_calosa #6[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #7        fesyen_Calosa #9    fesyen_calosa #11[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #13       fesyen_calosa #15  fesyen_calosa #16[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #17      fesyen_calosa #18     fesyen_calosa #19[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #20       fesyen_calosa #21     fesyen_calosa #22[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #24        fesyen_calosa #25   fesyen_calosa #27[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #27     fesyen_calosa #28      fesyen_Calosa #29

 

fesyen_muslimah_calosa #31      fesyen_muslimah_calosa #32  fesyen_calosa #33

 

fesyen_calosa #34        fesyen_Calosa #12    fesyen_Calosa #23[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #10        fesyen_calosa #14    fesyen_Calosa #30[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

lazada fesyen 17 lazada fesyen 16 lazada fesyen 15[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

lazada fesyen 11 lazada fesyen 10 lazada fesyen 8[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

lazada fesyen 7 lazada fesyen 6 lazada fesyen 5[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

[one_third]lazada fesyen 4
lazada fesyen 3
lazada fesyen 2
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
lazada fesyen 13
lazada fesyen 11
lazada fesyen 12
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue

 

Hari ni Tudung Terkini For You nak share pasal fesyen muslimah : edisi dress pulak…pakai shawl dah cantik , atau tudung labuh pun dah cun, so takkan dah pakai cecantik camtu baju lak ketat nmpak montot kan, tak jive la macam tu…jadik atas keprihatinan Tudung Terkini For You , kat bawah ni ada koleksi fesyen muslimah yang menarikss u ollss ; edisi dress lagik…baru la tak facepalm kalau di kenakan dengan shawl ahkak yang cun tu..ataupun kalau nak nmpak lagik vavavoomm pakai turban macam YUNA !!! Lagi currlasss ko Senahh !

Flower Delivery - FlowerAdvisorKalau cakap pasal fesyen muslimah ni , memang ada macam macam jenis baju orang jual kat luar tu, macam macam gaya. Ada yang simple jek , macam T Shirt Muslimah , atau yang vogue sikit , macam abaya , atau pun untuk yang suka dress up feminin sikit akan pilih skirt with beautiful blouses. Ikut suka korang la. Yang penting muslimah kan…

Dalam koleksi Tudung Terkini For You kat bawah ni fesyen muslimah yang aku nak cover ada yang style jubah , dress , blouses , baju ala ala abaya ataupun yang fesyen berseluar bagi yang bila berjalan suka langkah besar besar (hahaha!) ..korang pilih la mana yang berkenan, ikut style masing masing. Kerja aku cuma tolong kumpulkan jek mana yang cecantik letak kat dalam satu page..Senang orang nak carik atau aku sendiri nak carik bila diri sendiri nak online shopping. Tak gitewww !!!

Baju baju muslimah ni , setau aku la , kalau dulu style nya cuma satu iaitu berjubah hitam ! Betul tak ? Sekarang tidak lagik ! Style dan Fashion dah macam macam Senah. Bukan takat Jubah Hitam..Ada Jubah Biru , Jubah Hijau, Jubah Merah Jambu , Jubah Warna Warni . Apa warna kau nak, ada Senah. Baru nampak ceria sikit kau pakai baju color color. Tak nampak kusam sangat. Orang bukan Islam kalau tengok pun mesti tertarik jek nak tau lebih pasal Islam ni. Media dah hentam kita teruk so tak payah kita nak nampak kan Islam lagik teruk dengan cara berpakaian kita yang kurang stylo…Ye dak !!..

“Rasulullah bersabda,’Dunia ini adalah perhiasan, dan sebaik-baik perhiasan adalah wanita solehah’. (HR Muslim).”

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You