Blog thumbnail

BUSANA MUSLIM ANAK

BUSANA MUSLIM ANAK

Blog thumbnail in , , ,

bismilahh

 

busana muslim kanak #1        busana muslim kanak #2     busana muslim kanak #3[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

busana muslim kanak #4        busana muslim kanak #5    busana muslim kanak #6[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

busana muslim anak #7         busana muslim anak #8      busana muslim anak #9[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

busana muslim anak #10          busana muslim anak #11     busana muslim anak #12[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

busana muslim anak #13          busana muslim anak #14      busana muslim anak #15[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

busana muslim anak #16             busana muslim anak #17     busana muslim anak #18[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

busana muslim anak #19        busana muslim anak #20    tudung_kanak-kanak_#5[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

tudung_kanak-kanak_#4       tudung_kanak-kanak_#3tudung_kanak-kanak_#2[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

tudung_kanak-kanak_#1[one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

Asyik baju kak ton jek…hari ni dalam Tudung Terkini For You kita tengok koleksi baju untuk anak kak ton pulak ye. Bebudak zaman sekarang ni dah bagus. Kalau dulu ada lah menjadik pemandangan biasa budak budak pakai skirt ataupun sluar pendek tapi sekarang ni diaorg dah mintak nak pakai tudung lilit bagai…ada sesetengah orang tua yang rimas kalau anak diaorg nak bergaya macam orang tua gitu , tapi ada gak mak bapak yang sporting dan turut kan je la apa kehendak anak diaorg tu…in a way bagus la jugak kan ..macam orang ckp , melentur buluh biar la dari rebung nya..tak giteww kak ton ???Ye la budak budak zaman sekarang ni pun makin lama makin susah nak jaga. Pengaruh macam macam , ada smart phone, ada Ipad, ada Samsung , ada youtube..Susah bai nak jaga ! Jadik ada bagusnye jugak kita dedah kan diaorang dengan busana muslim anak anak ni dari kecik.

Tudung Terkini For You memang prihatin la pasal kanak kanak ni sebab banyak sangat case melibatkan kanak kanak sekarang ni kan..Jadik aku rasa one of the way yang kita bole ajar anak anak kita ialah dengan cara mereka berpakaian. Hopefully bila diaorg dah besar nanti terbawa bawak la cara berpakaian muslimah ni kat diaorg , In Sha Allah.

So kat bawah ni Tudung Terkini For You ada collection busana muslim anak anak dan tudung kanak-kanak yang aku rasa tak la semak sangat kalau nak kasik anak-anak kita pakai. Cuba korang tengok dan klik. Harga pun bole tahan ok jugak…Tak mahal mana pun kalau nak banding dgn baju baju branded kat mall luar tu.

Dari pemerhatian dan kajian aku , baju baju gini orang Indonesia yang suka kasik anak anak diaorg pakai. So orang Malaysia pun sekarang dah mula start nak dedahkan anak anak diaorg dengan cara berpakaian ala ala busana muslim anak ni. Good job untuk para ibu bapa yang sedar akan kepentingan tata susila pakaian untuk anak ni. Dan kalau ada pembaca aku yang dari Indonesia , kalau korang suka kat collection kat bawah nun , bole jek nak beli…aku rasa kedai2 tu semua bole jek nak hantar….Selamat membrowse 🙂

Anyway ni ada satu hadis aku terjumpa pasal anak anak ni :-

Abu Hurairah radliallahu ‘anhu yang menceritakan bahwa Nabi Shallallahu’alaihiwasallam bersabda: “Tidak ada seorang anak pun yang terlahir kecuali dia dilahirkan dalam keadaan fithrah. Maka kemudian kedua orang tuanyalah yang akan menjadikan anak itu menjadi Yahudi, Nashrani atau Majusi sebagaimana binatang ternak yang melahirkan binatang ternak dengan sempurna. Apakah kalian melihat ada cacat padanya?” (dipetik dari sini )

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

Comment ( 1 )

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 2 =

Shopping cart

0

No products in the cart.

Hit Enter to search or Esc key to close