Posted on

TUDUNG SHAWL / PLAIN SHAWL

bismilahh

 

UPDATE Aug-2016: Now you can shop muslimah directly on our web store. View available ‘fesyen muslimah’ collection now — or, take me to the pink shawl.

fv plain shawl 12
fv plain shawl 11[/one_third][one_third_last]   fv plain shawl 10
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue

 
fv plain shawl 9
fv plain shawl 8
fv plain shawl 7
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue

 
fv plain shawl 5[/one_third][one_third]fv plain shawl 4[/one_third][one_third_last]fv plain shawl 3[/one_third_last][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

[one_third]fv plain shawl 2[/one_third][one_third]fv plain shawl 1[/one_third][one_third_last]fv plain shawl 21[/one_third_last][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

[one_third]fv plain shawl 20[/one_third][one_third]fv plain shawl 19[/one_third][one_third_last]fv plain shawl 18[/one_third_last][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

[one_third]fv plain shawl 16[/one_third][one_third]fv plain shawl 14[/one_third][one_third_last]fv plain shawl 13[/one_third_last][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

shawl #4shawl #5  shawl #6[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

shawl #7shawl #8  shawl #9[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

[one_third]shawl #10[/one_third][one_third]shawl #11[/one_third][one_third_last]shawl #12[/one_third_last][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

shawl #13   shawl #14  shawl #15[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

shawl #16[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

Shawl Labuh sudah , shawl corak corak pun sudah. Jadi  hari ni kita tunjuk koleksi yang biasa biasa jek..Sebab kadang kadang kita nak jugak pakai sesimple je kan macam tudung shawl yang plain..Sempoi kan ? Tudung Terkini For You ni pada aku konsep nye memang bagus. Kita cater untuk semua golongan koperat , keparat dan yang tak larat aku nak tengok pun kita bole cater. So kat bawah ni kita tunjuk koleksi tudung shawl simple atau pun Normal Shawl  atau pun plain shawl jek . Tapi normal normal pun penampilan korang terjaga sebab cantik je tudung tudung shawl ni semua; sedap je mata memandang. Orang cakap memang kena la dengan konsep Tudung Terkini For You ni !!

Untuk adik adik kita yang nak gi kelas ke , nak gi keje ke , memang molek sangat kalau pakai tudung shawl gaya gini ..daripada ko pakai turban tinggi tinggi tu , nak masuk pintu lecture room pun blom tentu lepas…(over kan !! ) ..korang pakai mcm ni kan elok..nak pakai pun tak susah sebab tudung shawl ni dalam kategori Instant Shawl. Senang ko nak pakai dik oii…

Aku bukan apa, kekadang aku rimas tengok orang pakai tudung yang kekadang sampai terbelit belit kat leher tu..apa cerita dik oii…ko tengah practice nak ikat tali gantung ke ? Ha kan dah over perumpaan aku tu…Tapi tu la, aku tak bole la nak ckp banyak banyak, ntah2 bila aku pakai tudung pun sebenarnya nampak selekeh..mana la tau kan.. Lagipun cantik tu kan pada pandangan mata masing masing, so kita tak baik ngata kat org ..Aku takde masalah sebenarnya , no hal, cuma aku nak korang nampak cantik jek…Maka aku bukak la page Tudung Terkini For You  ni..Niat akak ikhlas tu dik!!

So cuba la korang usha usha tudung shawl kat bawah ni..Penat akak kumpulkan koleksi terbaik dan tercantik untuk korang ! Kalau tak berkenan gak, takpe. Korang tengok sini pulak untuk sinopsis fesyen tudung terkini, abaya , t shirt muslimah , tudung labuh dan macam macam lagik koleksi yang ada kat web page Tudung Terkini For You ni.  Harga pun semua within korang punya budget jek. Kalau bole beli kasut memahal untuk sarung kat kaki, apa salahnye untuk tutup kepala tu kita keluarkan duit sikit kan…Tak mahal mana pun..

Rasulullah bersabda,’Dunia ini adalah perhiasan, dan sebaik-baik perhiasan adalah wanita solehah’. (HR Muslim).

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

Posted on

BUSANA MUSLIM ANAK

bismilahh

 

busana muslim kanak #1        busana muslim kanak #2     busana muslim kanak #3[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

busana muslim kanak #4        busana muslim kanak #5    busana muslim kanak #6[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

busana muslim anak #7         busana muslim anak #8      busana muslim anak #9[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

busana muslim anak #10          busana muslim anak #11     busana muslim anak #12[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

busana muslim anak #13          busana muslim anak #14      busana muslim anak #15[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

busana muslim anak #16             busana muslim anak #17     busana muslim anak #18[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

busana muslim anak #19        busana muslim anak #20    tudung_kanak-kanak_#5[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

tudung_kanak-kanak_#4       tudung_kanak-kanak_#3tudung_kanak-kanak_#2[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

tudung_kanak-kanak_#1[one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

Asyik baju kak ton jek…hari ni dalam Tudung Terkini For You kita tengok koleksi baju untuk anak kak ton pulak ye. Bebudak zaman sekarang ni dah bagus. Kalau dulu ada lah menjadik pemandangan biasa budak budak pakai skirt ataupun sluar pendek tapi sekarang ni diaorg dah mintak nak pakai tudung lilit bagai…ada sesetengah orang tua yang rimas kalau anak diaorg nak bergaya macam orang tua gitu , tapi ada gak mak bapak yang sporting dan turut kan je la apa kehendak anak diaorg tu…in a way bagus la jugak kan ..macam orang ckp , melentur buluh biar la dari rebung nya..tak giteww kak ton ???Ye la budak budak zaman sekarang ni pun makin lama makin susah nak jaga. Pengaruh macam macam , ada smart phone, ada Ipad, ada Samsung , ada youtube..Susah bai nak jaga ! Jadik ada bagusnye jugak kita dedah kan diaorang dengan busana muslim anak anak ni dari kecik.

Tudung Terkini For You memang prihatin la pasal kanak kanak ni sebab banyak sangat case melibatkan kanak kanak sekarang ni kan..Jadik aku rasa one of the way yang kita bole ajar anak anak kita ialah dengan cara mereka berpakaian. Hopefully bila diaorg dah besar nanti terbawa bawak la cara berpakaian muslimah ni kat diaorg , In Sha Allah.

So kat bawah ni Tudung Terkini For You ada collection busana muslim anak anak dan tudung kanak-kanak yang aku rasa tak la semak sangat kalau nak kasik anak-anak kita pakai. Cuba korang tengok dan klik. Harga pun bole tahan ok jugak…Tak mahal mana pun kalau nak banding dgn baju baju branded kat mall luar tu.

Dari pemerhatian dan kajian aku , baju baju gini orang Indonesia yang suka kasik anak anak diaorg pakai. So orang Malaysia pun sekarang dah mula start nak dedahkan anak anak diaorg dengan cara berpakaian ala ala busana muslim anak ni. Good job untuk para ibu bapa yang sedar akan kepentingan tata susila pakaian untuk anak ni. Dan kalau ada pembaca aku yang dari Indonesia , kalau korang suka kat collection kat bawah nun , bole jek nak beli…aku rasa kedai2 tu semua bole jek nak hantar….Selamat membrowse 🙂

Anyway ni ada satu hadis aku terjumpa pasal anak anak ni :-

Abu Hurairah radliallahu ‘anhu yang menceritakan bahwa Nabi Shallallahu’alaihiwasallam bersabda: “Tidak ada seorang anak pun yang terlahir kecuali dia dilahirkan dalam keadaan fithrah. Maka kemudian kedua orang tuanyalah yang akan menjadikan anak itu menjadi Yahudi, Nashrani atau Majusi sebagaimana binatang ternak yang melahirkan binatang ternak dengan sempurna. Apakah kalian melihat ada cacat padanya?” (dipetik dari sini )

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

Posted on

T SHIRT MUSLIMAH

bismilahh

 

 

t shirt muslimah_#1          t shirt muslimah_#2          t shirt muslimah_#3[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_#4          t shirt muslimah_#5         t shirt muslimah_#6[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_#7                t shirt muslimah_#8     t shirt Muslimah_#9[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt Muslimah_#10          t shirt Muslimah_#11       t shirt muslimah_#12[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_#13       t shirt muslimah_#14         t shirt muslimah_#15[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_Hilyah #1        t shirt muslimah_Hilyah #2     t shirt muslimah_Hilyah #3[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_Hilyah #4      t shirt muslimah_Hilyah #5        t shirt muslimah_Hilyah #6[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_Hilyah #7      t shirt muslimah_Hilyah #8          t shirt muslimah_Hilyah #9[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_Hilyah #10      t shirt muslimah_Hilyah #11      t shirt muslimah_Hilyah #12[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_Hilyah #13       t shirt muslimah_Hilyah #14      bajumuslimah_Hilyah #15[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

t shirt muslimah_Hilyah #16[one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

Kadang kadang kita jadik buntu, baju apaaa la nak pakai hari ni. Kalau dulu baju singkat sikit sikit masih bole on lagik , tapi bila dah kahwin , kena la dgr cakap suami ye tak…kena pakai baju labuh labuh sikit . Tapi kalau nak kena pakai jubah atau abaya sokmo , gila panasss ye dak…ko ingat kita kat mana ? finland ?? nak pakai baju tetebal tiap hari…Ha pasal pilihan kita selalunya limited la , post kali ni aku buat kan koleksi khas untuk T Shirt Muslimah ni. Macam macam ada kat  Tudung Terkini For You ni..nama je Tudung Terkini For You , tapi bukan tudung je yang aku kumpul kan untuk korang . Ada T Shirt , ada Abaya, ada baju budak budak , ada dresses dan macam macam lagik. Best kan web page ni..Tak payah korang nak browse banyak banyak tempat dah, korang carik kat sini jek apa jenis tudung atau pakaian yang korang nak. In Sha Allah jumpa.

Anyway bagi sesapa yang masih tercarik carik mana la ada jual baju yang ala2 tshirt tapi labuh sikit , agak2 bole tutup punggung – dengan lain kata t shirt muslimah la..ha kat bawah ni ada koleksi yang aku kumpul…cecantik…mana yang korang suka , klik je la..di kumpul khas untuk korang oleh Tudung Terkini For Who ? For You lerrr…

T shirt muslimah ni kalau kena dengan gaya tudung yang korang pakai, memang tak nampak janggal sangat. Malah nampak sweet jek..Tak caya korang tengok sini untuk koleksi Printed Shawl , Normal Shawl dan Shawl Labuh. Pastu korang imagine tudung tudung tu dikenakan dengan t shirt t shirt muslimah ni…Memang sajak kan ?

Berbalik pada citer cara kita berpakaian ni kena ikut arahan suami , ni ha ada hadis sebut kenapa kena dengar cakap suami kita ye…

“Dari Aisyah ra yang menceritakan; Aku bertanya Rasulullah; “Siapakah yang paling besar haknya ke atas seorang perempuan?”. Jawab Nabi; “Suaminya”. Aku bertanya lagi; “Siapakah yang paling besar haknya ke atas seorang lelaki?”. Jawab Nabi; “Ibunya”. (HR al-Hakim)”

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

 

 

Posted on

FESYEN MUSLIMAH : EDISI DRESS


bismilahh

UPDATE Aug-2016: Now you can shop muslimahwear directly on our online store here at TudungTerkini4u.com. View available ‘fesyen muslimah’ collection now — or, take me to the pink shawl.


fesyen muslimah dress 1

fesyen muslimah dress 2

fesyen muslimah dress 3



fesyen muslimah dress 4
fesyen muslimah dress 5
fesyen muslimah dress 6

fesyen muslimah dress 7
fesyen muslimah dress 8
fesyen muslimah dress 9

fesyen muslimah dress 10
fesyen muslimah 11
fesyen muslimah dress 12

fesyen muslimah dress 13
fesyen muslimah 14
fesyen muslimah dress 15

fesyen muslimah dress 17
fesyen muslimah dress 16

fesyen muslimah dress 20

fesyen muslimah dress 21

fesyen muslimah 25
fesyen muslimah 26
fesyen muslimah 27
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah dress 28
fesyen muslimah dress 29
fesyen muslimah dress 30
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah dress 31
fesyen muslimah 32

buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah 32
fesyen muslimah 34
fesyen muslimah 34
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah 36
fesyen muslimah 37
fesyen muslimah 38
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah 39
fesyen muslimah 40
fesyen muslimah 40
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah 42
fesyen muslimah 42
fesyen muslimah 43

buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah 44
fesyen muslimah 45
fesyen muslimah 46
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah 47
fesyen muslimah 48
fesyen muslimah 49
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
fesyen muslimah 50
fesyen muslimah 51
fesyen muslimah 52
buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #1      fesyen_calosa #2      fesyen_calosa #3[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #4         fesyen_calosa #5  fesyen_calosa #6[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #7        fesyen_Calosa #9    fesyen_calosa #11[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #13       fesyen_calosa #15  fesyen_calosa #16[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #17      fesyen_calosa #18     fesyen_calosa #19[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #20       fesyen_calosa #21     fesyen_calosa #22[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #24        fesyen_calosa #25   fesyen_calosa #27[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #27     fesyen_calosa #28      fesyen_Calosa #29

 

fesyen_muslimah_calosa #31      fesyen_muslimah_calosa #32  fesyen_calosa #33

 

fesyen_calosa #34        fesyen_Calosa #12    fesyen_Calosa #23[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

fesyen_calosa #10        fesyen_calosa #14    fesyen_Calosa #30[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

lazada fesyen 17 lazada fesyen 16 lazada fesyen 15[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

lazada fesyen 11 lazada fesyen 10 lazada fesyen 8[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

lazada fesyen 7 lazada fesyen 6 lazada fesyen 5[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third_last]buy-now-blue[/one_third_last]

[one_third]lazada fesyen 4
lazada fesyen 3
lazada fesyen 2
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue
lazada fesyen 13
lazada fesyen 11
lazada fesyen 12
buy-now-blue
buy-now-blue
buy-now-blue

 

Hari ni Tudung Terkini For You nak share pasal fesyen muslimah : edisi dress pulak…pakai shawl dah cantik , atau tudung labuh pun dah cun, so takkan dah pakai cecantik camtu baju lak ketat nmpak montot kan, tak jive la macam tu…jadik atas keprihatinan Tudung Terkini For You , kat bawah ni ada koleksi fesyen muslimah yang menarikss u ollss ; edisi dress lagik…baru la tak facepalm kalau di kenakan dengan shawl ahkak yang cun tu..ataupun kalau nak nmpak lagik vavavoomm pakai turban macam YUNA !!! Lagi currlasss ko Senahh !

Flower Delivery - FlowerAdvisorKalau cakap pasal fesyen muslimah ni , memang ada macam macam jenis baju orang jual kat luar tu, macam macam gaya. Ada yang simple jek , macam T Shirt Muslimah , atau yang vogue sikit , macam abaya , atau pun untuk yang suka dress up feminin sikit akan pilih skirt with beautiful blouses. Ikut suka korang la. Yang penting muslimah kan…

Dalam koleksi Tudung Terkini For You kat bawah ni fesyen muslimah yang aku nak cover ada yang style jubah , dress , blouses , baju ala ala abaya ataupun yang fesyen berseluar bagi yang bila berjalan suka langkah besar besar (hahaha!) ..korang pilih la mana yang berkenan, ikut style masing masing. Kerja aku cuma tolong kumpulkan jek mana yang cecantik letak kat dalam satu page..Senang orang nak carik atau aku sendiri nak carik bila diri sendiri nak online shopping. Tak gitewww !!!

Baju baju muslimah ni , setau aku la , kalau dulu style nya cuma satu iaitu berjubah hitam ! Betul tak ? Sekarang tidak lagik ! Style dan Fashion dah macam macam Senah. Bukan takat Jubah Hitam..Ada Jubah Biru , Jubah Hijau, Jubah Merah Jambu , Jubah Warna Warni . Apa warna kau nak, ada Senah. Baru nampak ceria sikit kau pakai baju color color. Tak nampak kusam sangat. Orang bukan Islam kalau tengok pun mesti tertarik jek nak tau lebih pasal Islam ni. Media dah hentam kita teruk so tak payah kita nak nampak kan Islam lagik teruk dengan cara berpakaian kita yang kurang stylo…Ye dak !!..

“Rasulullah bersabda,’Dunia ini adalah perhiasan, dan sebaik-baik perhiasan adalah wanita solehah’. (HR Muslim).”

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

 

 

 

 

Posted on

PRINTED SHAWL

bismilahh

 

Printed shawl AA 1       Printed shawl AA 2      Printed shawl AA 3[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

Printed shawl AA 4    Printed shawl AA 5    Printed shawl AA 6[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

Printed shawl AA 7    Printed shawl AA 8       printed shawl AA 9[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

printed shawl AA 10        printed shawl AA 11        printed shawl AA 12[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

[one_half]printed shawl AA 13[/one_half]    [one_half]printed shawl AA 14[/one_half]

[one_half]buy-now-blue[/one_half][one_half_last]buy-now-blue[/one_half_last]

 

 

Two-Design-131881-1-catalog              Two-Design-Printed Shawl-131881-1-catalog                 Two-Design-Printed Shawl-921881-1-catalog[one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

 

[one_third]Two-Design-Printed Shawl-921881-1-catalog[/one_third][one_third]Two-Design-031881-1[/one_third][one_third]Ariani-Exclusive-Printed-Lace-Silk-Siti-Collection-Shawl-857022-1[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

[one_third]Ariani-Exclusive-Printed-Lace-Silk-Siti-Collection-Shawl-957022-1-catalog[/one_third][one_third]Ariani-Exclusive-Sld-Aleesya-Printed-Siti-Collection-Set-With-Inner-Shawl-350512-1[/one_third][one_third]Ariani-Exclusive-Sld-Aleesya-Printed-Siti-Collection-Set-With-Inner-Shawl-450512-1-catalog[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

 

[one_third]Ariani-Exclusive-Sld-Aleesya-Printed-Siti-Collection-Set-With-Inner-Shawl-550512-1-catalog[/one_third][one_third]Ariani-Exclusive-Sld-Aleesya-Printed-Siti-Collection-Set-With-Inner-Shawl-650512-1-catalog[/one_third][one_third]Ariani-Exclusive-Sld-Aleesya-Printed-Siti-Collection-Set-With-Inner-Shawl-750512-1[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

 

[one_third]Ariani-Exclusive-Sld-Aleesya-Printed-Siti-Collection-Set-With-Inner-Shawl-850512-1-catalog[/one_third][one_third]Arissa-183352-1-catalog[/one_third][one_third]Arissa-383352-1-catalog[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

 

[one_third]Arissa-383352-1-catalog[/one_third][one_third]Double-Layer-Plain-&-851012-1-catalog[/one_third][one_third]Double-Layer-Plain--961012-1[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third][one_third]buy-now-blue[/one_third]

 

 

[one_half]Lara-869342-1-catalog[/one_half][one_half]Lara-969342-1[/one_half][one_half]buy-now-blue[/one_half][one_half_last]buy-now-blue[/one_half_last]

 

Hari ni printed shawl pulak ye..semalam dah pakai shawl plain kan, jadi hari ni nak pakai corak corak pulak la – atau orang putih panggil printed shawl. Baru vogue , tak giteww cik kiah ??? Hidup kena berwarna warni , baru berseri …(macam bole jadik tagline untuk Tudung Terkini For You gitu) .

Ada di kalangan orang yang aku kenal tak begitu suka pakai shawl ni. Dan aku percaya ramai lagik yang macam tu kat luar sana..katanya sebab shawl ni amik masa nak pakai, lebih lebih yang ada anak kecik, susah der nak handle. Dan ada jugak yang tak larat or tak reti nak lilit-lilit shawl tu. Mungkin diaorg blom pernah try je, pasal tu kluar comment comment yang mcm tu. Tapi jangan takut Cik Kiah , shawl sekarang dah senang nak pakai ..ada yang jenis pasang siap , kau sarung , pin sikit sikit , terus muka ko lawa Cik Kiah..Aku tak bohong memang ada yang mcam tu..magic kan ?? Cuba ko tengok post Tudung Terkini For You yang ini.

Macam printed shawl yang kat bawah ni , bukan jenis sarung terus lawa la, yang ni kena lilit sendiri..tapi jangan panik dulu !!! Di setiap post tudung tu , korang scroll bawah sikit dan dia ada ajar macam mana nak pakai shawl ni…hah gitewww…Memang kami di Tudung Terkini For You ni banyak membantu. Kita tak kan biarkan korang terkial kial carik maklumat sendiri. Kekadang kalau tak jumpa apa yang kita carik, bole give up der…Dah tu , tudung yang dah dibeli korang lipat jek letak dalam gobok..Membazir kot.

Jadik sebelom korang judge pasal penggunaan shawl ni , apa kata korang try beli satu , pastu ikut tutorial tu dan tengok ok ke tak…

Macam biasa la..sblom layan shawl yang vavavoomm ni , aku share skit hadith untuk renungan bersama

“Wahai Asma’ sesungguhnya seorang wanita itu apabila telah baligh (haidh) maka tidak boleh baginya menampakkan tubuhnya kecuali ini dan ini, seraya menunjukkan wajah dan telapak tangannya.” [HR Abu Dawud]

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

 

Posted on

TUDUNG LABUH : EDISI UMRAH & HAJI

bismilahh

 

SIZE XL

Tudung Labuh 1   Tudung Labuh 2a   Tudung Labuh 3a

 

Tudung Labuh 4aTudung Labuh 6aTudung Labuh 5a

 

 

Tudung Labuh #10Tudung Labuh #7Tudung Labuh #9

 

 

 

SIZE XXL 

    imageedit_73_4300757106Tudung Labuh #1Tudung Labuh #2

 

Tudung Labuh #3Tudung Labuh #4Tudung Labuh #5

 

TL last #2imageedit_44_9136147506imageedit_46_8310938142

 

TL last #1

 

SIZE XXXL

  image edit #1imageedit_84_2121608134imageedit_81_9929331455

 

imageedit_77_8736110068imageedit_79_4052140630imageedit_75_3868115652

 

imageedit_71_7531812768imageedit_69_4823859598

Tudung Umrah

Post kali ni Tudung Terkini For You nak cover sikit pasal Tudung untuk Umrah atau Haji. Kalau dulu susah betul nak carik tudung yang sesuai untuk ke tempat suci ni , end up ramai yang pakai telekung bahagian atas tu je..betul tak ?? Tapi tu dedulu la, sekarang semua dah lawa…Tak caya tengok collection Tudung Labuh Edisi Umrah dan Haji kat bawah ni…memang vavavoomm….di kumpul khas oleh Tudung Terkini For You…Untuk sape? Untuk anda la…

Saiz Tudung

Tudungnya ada 3 size , XL , XXL dan XXXL..terpulang kepada si pemakai berapa besar dan berapa panjang tudung yang korang nak sarung…Kalau terasa yang panjang tu panas korang amik la size yang kecik sikit. Tapi kalau dah namanya kat Mekah kan , ko redha je la panas ke sejuk…Ke sana tujuannya bukan nak melawo pun kan..

Tak Perlu Gosok

Tudung ni memang super comfortable dan senang nak pakai..Tak payah gosok yo !! Senang der tu …Kat sana nanti mana ada masa nak gosok baju tudung bagai..Baik ko gunakan masa tu untuk duk kat mesjid mengaji ke solat ke , pendek kata penuhkan masa dengan beribadah la…So the last thing you want to do is kena gosok tudung baju bagai…kalau pakai tudung ni , tak payah der…ko amik sarung jek…save time !

Oh ! Satu lagik kalau dah sampai Tanah Suci tu jangan lupa pulak beli minyak wangi untuk si suami..Mesti suami ko suka Kiah.. Macam hadith kat bawah ni, cuba baca dan pahami…

Dipetik dari http://www.infoalharam.com/

Dan Nabi Muhammad Shalallahu ‘alaihi wa sallam sangat mencintai minyak wangi, seperti dijelaskan dalam sebuah hadits yang dikeluarkan oleh Imam Nasa’i dari Anas radhiyallahu ‘anhu, bahwa Nabi Muhammad Shalallahu ‘alaihi wa sallam bersabda:

“Dijadikan kecintaan pada diriku dari perkara dunia, wanita dan minyak wangi”. HR an-Nasa’i. Dan beliau tidak pernah menolak bila diberi minyak wangi.

Enjoy the collection you’all brought to you by Tudung Terkini For You ….Untuk sape lagi kan???

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You

Posted on

SHAWL LABUH

pic monkey shawl labuh inspira #2


bismilahh

 

 

SL #8   SL AA 1    SL #1

 

SL #7SL #6SL #5

SL #4   SL #3  SL #3

Shawl-917042-1
Shawl-817042-1
Shawl-717042-1-catalog

Shawl-127042-1-catalog
Shawl-027042-1
Selendang-2-Tone-040512-1-catalog

Selendang-2-Tone-940512-1-catalog
Selendang-2-Tone-930512-1
Selendang-2-Tone-840512-1

Selendang-2-Tone-830512-1
Selendang-2-Tone-740512-1
Selendang-2-Tone-640512-1

Selendang-2-Tone-440512-1
Selendang-2-Tone-340512-1
Selendang-2-Tone-250512-1

Selendang-2-Tone-150512-1-catalog
Selendang-2-Tone-140512-1-catalog
Selendang-2-Tone-050512-1

fv shawl 27                   fv shawl 26                    fv shawl 25

fv shawl 24                     fv shawl 23                     fv shawl 22

fv shawl 21                     fv shawl 20                     fv shawl 19

fv shawl 18                    fv shawl 17                     fv shawl 16

fv shawl 15                     fv shawl 14                      fv shawl 13

fv shawl 12                    fv shawl 11                     fv shawl 10

fv shawl 9                    fv shawl 8                       fv shawl 7

fv shawl 6                    fv shawl 5                      fv shawl 4

fv shawl 3                    fv shawl 2                       fv shawl 1

 

Tak dapat dinafikan , sekarang shawl menjadi kegilaan para hijabster kat luar sana tu. Macam macam style, macam macam gaya , macam macam cara belit aku tengok hijabster tegar ni gayakan. Ada yang lagik kreatif , di tambahnye accessories yang unik unik. Ada yang nampak menarik tak kurang jugak ada yang nampak serabut (pada mata aku la) ..Anyway walau apa pun gaya shawl ni di kenakan yang penting niat asal tu ialah nak menutup aurat mengikut syariat agama….sebab kalau terlebih lebih bergaya pun berdosa kot…ntah la..wallahualam.

Aku kat Tudung Terkini For You ni tak nak jugak ketinggalan kumpul kan koleksi koleksi terbaik shawl ni. Nama pun Fesyen Tudung Terkini kan , so kena la ikut perkembangan semasa…in trend giteww !! Dan untuk post yang pertama ni aku akan tunjukkan koleksi Shawl Labuh. Kenapa shawl labuh ? Sebab Hadis kat bawah ni

“Hendaklah mereka (perempuan) melabuhkan kain tudung hingga menutupi dada-dada mereka.” (QS: An-Nur:31)

Berdesyumm…Makan dalam tak ?? So sebab tu la, koleksi yang aku akan tunjuk kat Tudung Terkini For You ni semuanya mengikut syarak la orang kata….Mengikut syarak, at the same time mengikut trend jugak. Ye dak ? So takde la orang bangsa lain tgk wanita Islam ni di oppress; pakaian satu style jek. Cukup cukup la media barat burukkan kita    kan – bila cakap wanita Islam jek , kluar pompuan pakai Burqa , asal wanita Islam jek , kluar pompuan pakai burqa. Kalau la orang negara luar tu tau macam mana cara hidup orang Islam sebenarnya terutama dalam cara berpakaian sure diaorg pun mungkin akan tertarik nak tau lebih lanjut pasal Islam. Jadik kita ni sebagai marhain wanita, yang aku rasa tak akan punya la pegang senapang untuk pergi berperang kat Palestin nun, so aku syorkan korang start la dengan benda sekecil kecil ini macam cara berpakaian kita ni..

Jadik apa korang tunggu lagik…check out our Shawl Labuh kat bawah ni..collectionnya memang Thumbs Up from us !!!

For more collection on muslimah fashion wear visit Tudung Terkini For You